Álom.Íz.Világ.

Fokhagymás sült pulykacombfilé gombás-tejszínes tagliatellével

Ennek a fogásnak minden egyes összetevőjét külön-külön is imádom, hátha még összeházasítom őket… 🙂 Pulyka felsőcomb (az egyik legszaftosabb szárnyashús), barna csiperkegomba, tagliatelle tészta, zöldhagyma, fokhagyma, tejszín. Az eredmény vajpuha hús, krémes mártásban fürdő tészta egy tányéron.      Hozzávalók: Sült húshoz: 1 db filézett pulyka felsőcomb só, bors 4-5 gerezd fokhagyma 2-3 ek. olívaolaj… Tovább »

Zöldfűszeres-parmezános kenyérfonat – a tavasz illatával

Közel egy éve mutattam egy tavaszi kenyérfonatot. Ismét elkészítettem, a sok-sok zöldfűszer (medvehagyma, zöldhagyma, spenót) mellett ezúttal tettem bele reszelt parmezán sajtot is. A “zöldek” tábora pedig snidlinggel bővült. Akár a húsvéti asztalra, a sonka-tojás kombináció ill. fonott kalács mellé betársulva el tudom képzelni. Nálunk ezúttal pástétom ill. tojáskrém kanapéjaként szolgált.      Hozzávalók: 65… Tovább »

Zöldfűszeres vaj – házilag

A boltokban kapható többféle fűszervaj, különböző ízesítésekkel. Ha van otthon friss zöldfűszerünk, akkor készítsük el inkább mi magunk. Szerintem igazán megnyugtató, hogy tudjuk, mi is kerül bele és nem adunk hozzá semmi adalékanyagot. Ráadásul pár perc alatt kész. Készíthetünk nagyobb adagot is, ekkor fagyasszuk le a “felesleget”. Én ezúttal egy egész csirke fűszerezésére használtam. Ha… Tovább »

Csőben sült zöldségek

Laskagombát rántottam a hétvégén és egy olyan zöldséges köretet szerettem volna mellé, amely zaftos is egyben, mert így a ropogós gombával jól kiegészítették egymást. Másnap munkahelyi ebédként egyedül is megállta a helyét. 🙂      Hozzávalók: 50 dkg újburgonya 1 nagyobb darab cukkini 1 csokor zöldhagyma 3 db paradicsom 10 dkg vaj 3 púpos ek…. Tovább »

Tavaszi kenyérfonat

Megérkezett a tavasz, a piac zöldben pompázik. Megtaláljuk többek között a friss, zsenge spenótot, az újhagymát (zöldhagymát) és örömmel tapasztaltam, hogy még mindig kapható medvehagyma. Arra gondoltam, ezt a triumvirátust össze kellene hozni egymással…   Hozzávalók: 65 dkg kenyérliszt (BL 80) 3 dkg élesztő 1 tk. cukor 1,5 csésze langyos víz 7,5 ek. olívaolaj 1,5… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!