Álom.Íz.Világ.

Ropogós, fahéjas kalács

A kisfiam már régóta rágja a fülemet, hogy készítsünk el egy sütit úgy, hogy én mondom mit és hogy kell, ő meg megpróbálja megcsinálni. Kicsi kora óta gyakran segít a konyhában, így nem lepődtem meg a kérésén. Régóta ki szerettem volna próbálni Limara fahéjas koszorúját. Itt volt hát a remek alkalom…  Jelentem, nagyon ügyesen csinálta… Tovább »

Fenséges, fokhagymás – sült húsos melegszendvics

Gombhoz a kabátot? Á, dehogy! 🙂 De tény, hogy a maradék sült húshoz próbáltam kitalálni valami szendvicsfélét. Volt még itthon olasz, lágy sajt. Nevezzük nevén, a stracchinoról van szó. Ez egy új szerelem, egy hete kóstoltam (a Sparban bukkantam rá) és teljesen beleszerettem. A mozzarellánál krémesebb, gazdag ízvilágú sajt. Egyébként bármilyen más lágy sajttal finom lehet…. Tovább »

Réteges, ropogós sajtos kifli – egyszerűen

Nem is olyan régen felkerült már a blogra ez a kifli, vajas-parmezános változatban. Azóta jó párszor elkészítettem már, trappista sajttal is kipróbáltam. Azért írom meg most ezt a változatot is, mert egyrészt a legropogósabb kifli lett, amit valaha készítettem. Másrészt néhány munkafolyamatot sikerült lerövidítenem, így még egyszerűbben és időtakarékosabban lehet az asztalra varázsolni a belül… Tovább »

Tiszta Amerika! Omlós mogyoróvajas keksz

Nálunk a családban lassan bevált szokás, hogy a keresztlányoméknak – az ajándék mellett – sütit, mostanában leginkább különféle kekszeket viszek ajándékba. Legnagyobb kedvenc a csokis-zabpelyhes keksz, de már régen ki szerettem volna próbálni a mogyoróvajas változatot. Íme.     Hozzávalók: 27,5 dkg liszt 10 dkg darált törökmogyoró (ha nincs, akkor dió vagy liszt) 1 tk…. Tovább »

Brie sajtos kosárkák pirított gombával – vacsora 30 perc alatt

Vacsorára 30 perc alatt elkészül ez a sajtos-gombás kosárka. Gyors, mert ezúttal leveles tésztát használok ill. amíg elősütöm a kosárkát, addig a töltelék is elkészül. Húsféle ugyan nincs benne, de szerintem így is ízletes fogás. A vajon pirított barna csiperke (hámozni nem szabad, csak mosni!) a kulcsa az egésznek. Az újhagyma, a brie sajt és… Tovább »

Juhtúrós-lenmagos karikák tízóraira vagy uzsonnára

A vakáció utolsó napja van. Holnap kezdődik a suli, indul az ovi, jönnek a szürke (?) hétköznapok. Arra gondoltam, olyan sós finomságot készítek – a gyerekek segítségével – ma, amelyet holnap el lehet vinni a suliba tízóraira, uzsonnára. Omlós, finom falatok, amelyek beleférnek egy kis dobozkába. Persze vendégváró falatnak is tökéletes.     Hozzávalók: 42… Tovább »

Sütés nélküli sajttorta erdei gyümölcsökkel

Nigella sajttortájának receptjét nézegettem és eldöntöttem, hogy az egyik kedves gyermekkori barátnőmnek születésnapjára ehhez hasonló tortát fogok készíteni. Többen is szoktunk készíteni a családban sajttortát, a húgomnak is van egy nagyon jó receptje, de azt sütni kell. Ezt nem és – valljuk be – a nagy, nyári melegben ez nem egy hátrány. Gyorsan elkészíthető, egyedül… Tovább »

Medvehagymás-márványsajtos szendvicskrém

Ismét egy medvehagymás recept. Bár igazából nem is nagyon nevezhető receptnek, mert összesen 3 dolog és 3 perc kell hozzá. Nevezzük inkább ötletnek. Szóval egy ötlet, hogy ne a megszokott, hagyományos vaj kerüljön a reggeli kenyérre. Az eredmény egy rendkívül jó állagú, jól kenhető, enyhén csípős krém, amelynek – nem utolsó sorban – gyönyörű színe van. … Tovább »

Gnocchi zöldborsóval és baconnel

Színházban voltunk egy kissé szokatlan időpontban, ugyanis a gyerekeknek szóló előadás 11 órakor kezdődött. Így az ebéd elkészítésére nem sok idő maradt, a reggel megfőtt leves mellé tényleg valami extra gyors fogás kellett.  Szoktam ugyan készíteni krumpligombócot, de a fagyasztóban gyakran tartok gnocchit, mert sokféleképpen elkészíthető, rövid idő alatt készíthető belőle ízletes étel és nem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!