Álom.Íz.Világ.

Bécsi túrós palacsinta

Már két hete is van annak, hogy túrós palacsintát készítettem. Nem a hagyományos, hanem a kicsit bonyolultabb, bécsi változatot. Valamennyivel több időt igényel az elkészítése, de megéri, mert nagyon finom, lágy töltelékkel van töltve a palacsinta.     Hozzávalók: 15 db palacsinta 50 dkg krémes tehéntúró 10 dkg puha vaj 20 dkg porcukor 4 tojás… Tovább »

Best of 2016 – avagy a blog négy legolvasottabb bejegyzése 2016-ban

Sajnos decemberben nem sikerült annyit a bloggal, az ötletek (mert az van rengeteg) megvalósításával foglalkoznom, mint ahogy szerettem volna. Már amikor nekikezdtem, tudtam, munka és család mellett nem lesz egyszerű. Továbbra is marad hobbi, egy olyan dolog, amely – ha tudok vele foglalkozni – mindig boldogsággal tölt el. Ezúttal összeválogattam azokat a bejegyzéseket, amelyek a… Tovább »

Rákóczi-túrós

Az eredeti receptet a Nők Lapja Desszert egyik számában olvastam. Egy-két dolgot megváltoztattam, pl. szívesebben használtam hozzá igazi vaníliát és a tésztájába tettem citromhéjat. Én, ha linzert készítek, mindig teszek bele. Illatos, ízletes tőle a tészta. A túrós réteg homogén lett, nem morzsás, mert krémes, házi túrót használtam és robotgéppel még simára is kevertem a… Tovább »

Vaníliás túrós lepény aszalt vörösáfonyával

Legutóbb aszalt szilvával készítettem ezt a túrós lepényt, ezúttal vörösáfonyával és egy rúd vaníliával próbáltam ki. Bár azért – a múltkori sikerre való tekintettel – került bele aszalt szilva is. 🙂 Továbbra is igaz, hogy egy egyszerűen, gyorsan elkészíthető desszert.     Hozzávalók: 1 kg túró 16 dkg lágy vaj 6 evőkanál búzadara 2 evőkanál… Tovább »

Túrókrémes cupcake szederrel és áfonyával

Ennek az édességnek most nincs semmi, de semmi apropója. Édes ízeket kívánt a családom. Ennyi.      Hozzávalók: 15 dkg puha vaj 15 dkg nádcukor 1 tk. vaníliaaroma 2 db tojás 5 ek. tej 11 dkg liszt 4 dkg kakaópor 1 tk. sütőpor 50 dkg krémes (házi) tehéntúró  1 citrom reszelt héja 4 ek. porcukor… Tovább »

Almás mini palacsinta mézes túróval

Ilyenkor, amikor rengeteg idénygyümölcs van, hajlamos vagyok megfeledkezni a kamrában lévő pár darab almáról. Tény, hogy sokáig tartja formáját, de egy idő után feladja… 🙂 Ezért télen-nyáron ebben az esetben készül belőle máglyarakás, fahéjas párolt alma vagy almás palacsinta. Ezt a receptet a nagymamámtól tanultam. Annyira tartalmas és finom a tésztája, hogy az sem baj,… Tovább »

Túrós-sonkás pogácsa

Ha egyszerre nagyobb mennyiségű túrót vásárolok, akkor nem csak körözött készül belőle, hanem más finomság is. Hol édes, hol sós. Epres-túrós lepényt nemrég készítettem, most pogácsára esett a választás. A fele még melegen elfogyott…     Hozzávalók: 50 dkg liszt 3,5 tk. só 25 dkg vaj 3 dkg élesztő 17,5 dkg tejföl  1 db tojás… Tovább »

Epres-túrós palacsinta mascarponéval

Hétvégén a piacon nemcsak friss zöldségeket és gyümölcsöt vásároltam, kaptam friss, krémes tehén- és gomolyatúrót. A gomolyát bekaptuk, mint a legyet… A tehéntúróval más terveim voltak. Indul ugyanis az eperszezon és szerintem ez az egyik olyan gyümölcs, amellyel rendkívül jó és változatos “párosokat” lehet összehozni.      Hozzávalók: Palacsintatésztához: 20 dkg rétesliszt 25 dkg finomliszt… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!