Álom.Íz.Világ.

Mennyei hógömbök, avagy fehér csokis, kókuszos trüffel áfonyával

Már azon gondolkodom, mit, milyen édességet lehetne készíteni karácsonyra. Olyanokat szeretnék kipróbálni, amelyeket már jó pár nappal előtte meg lehet csinálni. Na, ez a trüffelgolyó ilyen. Igaz, hogy hűtőben tárolandó, mert szobahőmérsékleten előbb-utóbb el kezd “olvadni”, de azt sem bánom. Inkább a kérdés az, a család megállja-e, hogy ne járjon rá addig. A próbára szánt… Tovább »

Provance-i zöldséges csirkeragu

A húgoméktól kaptam egy öntött vas edényt a szülinapomra. Amióta ez megvan, folyamatosan ötletelek, mit és hogyan lehetne benne készíteni. Sült már benne kenyér, ezúttal pedig valamiféle – sütőben főtt/sült – ragut képzeltem el. Olyan igazi, laktató egytálételt. Konkrét receptem nem, csak határozott elképzelésem volt, milyen végeredményt szeretnék. Jöttek a lépések (és az alapanyagok) egymás… Tovább »

Ínycsiklandó levesek hűvös, őszi napokra

Hűvös, hideg időben – akár itthon, akár a munkahelyen – annyira jól esik egy tál forró leves. Arra gondoltam, összeszedem “egy csokorba” azokat a leveseket, amelyek receptje már felkerült a blogra és ősszel illetve télen is el lehet készíteni.   Krémes hagymaleves Abszolút kedvenc. Reszelt sajttal az igazi.     Hozzávalók: 2 óriás fej vöröshagyma… Tovább »

Almás sütemény aszalt áfonyával

A hétvégén sok-sok vendéget vártunk. Mivel az idő szűkös volt, olyan receptet kellett elővennem, amelyet gyorsan el lehet készíteni. Épp akkor vettem kézbe a legfrissebb GoodFood magazint és abban találtam egy almás-szedres süteményt. Eldöntöttem, hogy kiindulási alapnak jó is lesz. A tejszín mellett került bele tej, aszalt vörösáfonya és az almát jobbnak láttam reszelni (a… Tovább »

Brie sajtos kosárkák pirított gombával – vacsora 30 perc alatt

Vacsorára 30 perc alatt elkészül ez a sajtos-gombás kosárka. Gyors, mert ezúttal leveles tésztát használok ill. amíg elősütöm a kosárkát, addig a töltelék is elkészül. Húsféle ugyan nincs benne, de szerintem így is ízletes fogás. A vajon pirított barna csiperke (hámozni nem szabad, csak mosni!) a kulcsa az egésznek. Az újhagyma, a brie sajt és… Tovább »

Sütés nélküli sajttorta erdei gyümölcsökkel

Nigella sajttortájának receptjét nézegettem és eldöntöttem, hogy az egyik kedves gyermekkori barátnőmnek születésnapjára ehhez hasonló tortát fogok készíteni. Többen is szoktunk készíteni a családban sajttortát, a húgomnak is van egy nagyon jó receptje, de azt sütni kell. Ezt nem és – valljuk be – a nagy, nyári melegben ez nem egy hátrány. Gyorsan elkészíthető, egyedül… Tovább »

Gyors tésztavacsora zöldségekkel, csirkemellel és feta sajttal

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető ez a tésztaétel. Főleg azért, mert párhuzamosan lehet dolgozni az alapanyagokkal. Amíg fő a tészta (a zöldségekkel együtt), addig meg lehet csinálni a hagyma-bacon-csirkemell fejezetet. Ezután már csak a sajtos-tejszínes-tojásos “öntetet” kell elkészíteni és mehet a sütőbe az egész.      Hozzávalók: 25 dkg bucatini tészta (vagy makaróni) 10 dkg zöldborsó… Tovább »

Fokhagymás sült pulykacombfilé gombás-tejszínes tagliatellével

Ennek a fogásnak minden egyes összetevőjét külön-külön is imádom, hátha még összeházasítom őket… 🙂 Pulyka felsőcomb (az egyik legszaftosabb szárnyashús), barna csiperkegomba, tagliatelle tészta, zöldhagyma, fokhagyma, tejszín. Az eredmény vajpuha hús, krémes mártásban fürdő tészta egy tányéron.      Hozzávalók: Sült húshoz: 1 db filézett pulyka felsőcomb só, bors 4-5 gerezd fokhagyma 2-3 ek. olívaolaj… Tovább »

Kéksajtos-tejszínes csirkemell aszalt szilvával

Gyors ebéd kellett, nagyon gyors. A bevált stratégia szerint ilyenkor az a két alapanyag, amelyet segítségül hívok, az a csirkemell és a kuszkusz. A csirkemell tényleg rövid idő alatt elkészíthető, a kuszkusznak pedig gyakorlatilag csak forró víz kell és kész. A családnak nagyon bejött ez a kéksajtos mártásban fürdőző csirke, amelynek sósságát ellensúlyozta az édeskés… Tovább »

Egy gyors vacsora – Cukkinis-baconös pite mozzarellával

Kimaradt három tojássárgája a rákóczi-túrós készítésekor és innen jött az ötlet, hogy egy sós pite tejszínes “mártásához” jól jöhet. Volt itthon két zsenge cukkini, két tasak mozzarellagolyó, leveles tészta a fagyasztóban… A pitéket pedig nagyon szeretjük, sósan, édesen, mindegy. Gyors és egyszerű vacsora vagy kitűnő, előre elkészíthető vendégváró fogás mindössze 40 perc alatt.    … Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!