Álom.Íz.Világ.

Juhtúrós-lenmagos karikák tízóraira vagy uzsonnára

A vakáció utolsó napja van. Holnap kezdődik a suli, indul az ovi, jönnek a szürke (?) hétköznapok. Arra gondoltam, olyan sós finomságot készítek – a gyerekek segítségével – ma, amelyet holnap el lehet vinni a suliba tízóraira, uzsonnára. Omlós, finom falatok, amelyek beleférnek egy kis dobozkába. Persze vendégváró falatnak is tökéletes.     Hozzávalók: 42… Tovább »

Sajtkrémes, szakállas pogácsa lenmaggal

Ha azt kérdezné valaki, mi volt gyermekkoromban a kedvenc sós finomságom, akkor biztosan a szakállas pogácsát mondanám. Nagymamám sokszor kérdezte, hogy mit készítsen egy-egy neves alkalomra. A tesómmal egyszerre vágtuk rá, hogy “Szakállas pogácsát, légysziiiii mama!!” 🙂 Mama mindig hagyta, hogy segítkezzünk neki a konyhában, így ennél a “süteménynél” is megengedte, hogy szaggassuk és a… Tovább »

Réteges, füstölt sajtos pogácsa – hajtogatás nélkül

Kedvencem az a pogácsa, amelyet mielőtt megennék, szét tudom választani és rétegenként ehetem meg. Nem tudom ez honnan jött, de tényleg ezt szeretem a legjobban. Ezt általában hajtogatással lehet elérni, ami eléggé időigényes művelet. Most azonban viszonylag gyorsan, egyszerűen szerettem volna pogácsát készíteni. Ezt a tejfölös változatot azért szeretem, mert az összeállítás után beteszem pihenni… Tovább »

Itt a tavasz! Medvehagymás tojássaláta

Egyértelműen a tavasz érkezését jelzi a piacon megjelenő medvehagyma. Igyekszem minél változatosabban felhasználni, készült már belőle levesbetét, kenyérfonat és tésztaétel is. Ezúttal egy üdítő saláta került az asztalra, amely sült húsok mellé épp úgy tálalható, mint egy szelet ropogós, barna kenyér mellé. Akár húsvétkor.       Hozzávalók: 3 db főtt tojás 5 dkg füstölt… Tovább »

Édes finomság, avagy mennyei tökös süti

Finomabbnál finomabb gyümölcs van most a piacon, ráadásul ritkán fordul elő, hogy egymás mellett találjuk a meggyet, a cseresznyét, az őszi- ill. sárgabarackot és akkor ott van még a málna, az eper (szabadföldit láttam még), az áfonya, a szeder.  Én most ezúttal mégis egy tökből készült finomságot mutatok nektek. A receptet és ezúttal, mint oly’… Tovább »

Rozmaringos parázsburgonya fokhagymás tejföllel

Sok minden jelzi azt, hogy tavasz van. A piacon megjelenik a medvehagyma, az újhagyma, a spárga, a spenót, az újburgonya, az eper. Csodálatos! Az új burgonya szezonját igyekszem minél jobban kihasználni. Általában apró parázsburgonyát vásárolok, amelyet héjastól sütök meg. Gyakran készül belőle gyors vacsora, friss zöldfűszerekkel, olívaolajjal, fokhagymával és uborkasalátával.   Most a rozmaringos változatot… Tovább »

Lenmagos pogácsa

Folytatódik a kívánsághét a családban. Ma hajnalban keltem, hogy a férjemnek süssek lenmagos pogácsát, vitte a munkahelyére, mert ünnepeltek. Márpedig a pogácsa frissen jó! Kétféle lenmagos pogácsát szoktam készíteni, ez a nagyobb változat, a másik apróbb és abban őrölt lenmag is van. Egyszer megmutatom azt is.   Hozzávalók: 85 dkg finomliszt 1 ek. só 25 dkg… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!