Álom.Íz.Világ.

Füstölt sajttal és spenóttal töltött csirkemell baconköntösben

Különös történet, előkészület ezúttal nem kapcsolódik a recepthez. A hétvégi ebédhez adott volt négy nagy darab csirkemellfilé, a boltban pedig megláttam egy doboz, gyönyörű, friss bébispenótot. Abban a pillanatban tudtam, hogy fokhagymás spenóttal fogom megtölteni a pipihúst. A hűtőben volt maradék füstölt sajt és bacon, így azok is részesei lettek az ebédnek. Az egyik belülre,… Tovább »

Zöldfűszeres-parmezános kenyérfonat – a tavasz illatával

Közel egy éve mutattam egy tavaszi kenyérfonatot. Ismét elkészítettem, a sok-sok zöldfűszer (medvehagyma, zöldhagyma, spenót) mellett ezúttal tettem bele reszelt parmezán sajtot is. A “zöldek” tábora pedig snidlinggel bővült. Akár a húsvéti asztalra, a sonka-tojás kombináció ill. fonott kalács mellé betársulva el tudom képzelni. Nálunk ezúttal pástétom ill. tojáskrém kanapéjaként szolgált.      Hozzávalók: 65… Tovább »

Tonhalas-spenótos masni

Könnyű vacsoraként vagy munkahelyi ebédként lehet számítani erre az egészséges és finom, nem utolsósorban pedig gyorsan elkészíthető tésztaételre. Ráadásul a farfalle tésztán kívül nem kell más hozzá, csak egy kevés olívaolaj, fokhagyma, spenót, tonhalkonzerv és parmezán sajt.       Hozzávalók: 25 dkg farfalle (masni) tészta 3-4 ek. olívaolaj 4 gerezd fokhagyma 30 dkg friss… Tovább »

Spenótos-márványsajtos pite

Holnap jön a család apraja-nagyja, hogy megünnepelhessük négy éves kislányom szülinapját. Mint mindig, most is többféle fogással készülök. Annyira sok dolgom van ilyenkor, hogy igyekszem a legpraktikusabban megoldani külön-külön mindegyiket. Az egyik leggyorsabban elkészíthető a spenótos-márványsajtos pite. Nem terveztem, hogy ez is felkerül majd az asztalra, de a héten olyan gyönyörű, friss spenótot kaptam a piacon, hogy nem… Tovább »

Fokhagymás spenótos galuska gombával és sonkával

Amikor megláttam a friss, zsenge spenótleveleket a piacon – kivételesen – nem a főzelék jutott először eszembe, hanem a spenótos galuska. Előszeretettel készítem, mert a gyerekek is szeretik. Nem ijednek meg attól, hogy nem a hagyományos “tészta” van előttük. Hát jó, az igaz, hogy a gombával nem nekik kedvezek, de azt ki lehet kerülni, ha… Tovább »

Tejszínes-spenótos penne parmezánforgáccsal

Friss spenótot kaptam a “nyári” piacon. Igaz csak egy helyen találtam, de ez épp elég volt. 🙂 Gyors tésztavacsora lett belőle, kevés hozzávalóból.     Hozzávalók: 40 dkg penne  20 dkg friss spenót 4-5 gerezd fokhagyma 3 dl tejszín diónyi vaj 1 ek. olívaolaj parmezán (ízlés szerint)     Elkészítése: A tésztát a forró, sós… Tovább »

Tavaszi kenyérfonat

Megérkezett a tavasz, a piac zöldben pompázik. Megtaláljuk többek között a friss, zsenge spenótot, az újhagymát (zöldhagymát) és örömmel tapasztaltam, hogy még mindig kapható medvehagyma. Arra gondoltam, ezt a triumvirátust össze kellene hozni egymással…   Hozzávalók: 65 dkg kenyérliszt (BL 80) 3 dkg élesztő 1 tk. cukor 1,5 csésze langyos víz 7,5 ek. olívaolaj 1,5… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!