Álom.Íz.Világ.

Fűszeres, sült zöldségek – egy egyszerű, de nagyszerű köret

Vegyél  néhány zöldségfélét, fűszerezd be, önts rá olívaolajat, tedd a sütőbe és készíts mellé egy jó kis mártogatóst. Gyakorlatilag ennyi a feladat és 30 perc múlva az asztalra tehetsz egy kiváló köretet, de akár önálló fogásként is megállja a helyét. Amíg tart az újburgonyaszezon, érdemes kipróbálni.     Hozzávalók: 10 db parázsburgonya (kisméretű újburgonya) 6-7… Tovább »

Fenséges, fokhagymás – sült húsos melegszendvics

Gombhoz a kabátot? Á, dehogy! 🙂 De tény, hogy a maradék sült húshoz próbáltam kitalálni valami szendvicsfélét. Volt még itthon olasz, lágy sajt. Nevezzük nevén, a stracchinoról van szó. Ez egy új szerelem, egy hete kóstoltam (a Sparban bukkantam rá) és teljesen beleszerettem. A mozzarellánál krémesebb, gazdag ízvilágú sajt. Egyébként bármilyen más lágy sajttal finom lehet…. Tovább »

Brie sajtos kosárkák pirított gombával – vacsora 30 perc alatt

Vacsorára 30 perc alatt elkészül ez a sajtos-gombás kosárka. Gyors, mert ezúttal leveles tésztát használok ill. amíg elősütöm a kosárkát, addig a töltelék is elkészül. Húsféle ugyan nincs benne, de szerintem így is ízletes fogás. A vajon pirított barna csiperke (hámozni nem szabad, csak mosni!) a kulcsa az egésznek. Az újhagyma, a brie sajt és… Tovább »

Gyors tésztavacsora zöldségekkel, csirkemellel és feta sajttal

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető ez a tésztaétel. Főleg azért, mert párhuzamosan lehet dolgozni az alapanyagokkal. Amíg fő a tészta (a zöldségekkel együtt), addig meg lehet csinálni a hagyma-bacon-csirkemell fejezetet. Ezután már csak a sajtos-tejszínes-tojásos “öntetet” kell elkészíteni és mehet a sütőbe az egész.      Hozzávalók: 25 dkg bucatini tészta (vagy makaróni) 10 dkg zöldborsó… Tovább »

Ötféle szendvicskrém esti borozgatás mellé

Nyári estéken egy jó pohár bor vagy fröccs mellett beszélgethetünk kettesben vagy baráti társaságban. Ilyenkor – nem kell előtte órákig főzőcskézni – sajttálat vagy szendvicskrémmel megkenhető, mártogatható pirítós kenyeret kínálok mellé. Öt, korábban lejegyzett receptet válogattam most össze.     Avokádós tojáskrém (4 darab szendvicshez): 1 főtt tojás 1/2 db avokádó 1 gerezd fokhagyma 1… Tovább »

Zöldfűszeres-parmezános kenyérfonat – a tavasz illatával

Közel egy éve mutattam egy tavaszi kenyérfonatot. Ismét elkészítettem, a sok-sok zöldfűszer (medvehagyma, zöldhagyma, spenót) mellett ezúttal tettem bele reszelt parmezán sajtot is. A “zöldek” tábora pedig snidlinggel bővült. Akár a húsvéti asztalra, a sonka-tojás kombináció ill. fonott kalács mellé betársulva el tudom képzelni. Nálunk ezúttal pástétom ill. tojáskrém kanapéjaként szolgált.      Hozzávalók: 65… Tovább »

Gnocchi zöldborsóval és baconnel

Színházban voltunk egy kissé szokatlan időpontban, ugyanis a gyerekeknek szóló előadás 11 órakor kezdődött. Így az ebéd elkészítésére nem sok idő maradt, a reggel megfőtt leves mellé tényleg valami extra gyors fogás kellett.  Szoktam ugyan készíteni krumpligombócot, de a fagyasztóban gyakran tartok gnocchit, mert sokféleképpen elkészíthető, rövid idő alatt készíthető belőle ízletes étel és nem… Tovább »

Töltött pritaminpaprika piros-fehér-zöld színekben

A kisfiam imádja a pritaminpaprikát és a piros kaliforniai paprikát is. Ropogós, harsogós, lédús zöldség, amely – fűszeres túróval töltve – kiváló reggeli vagy vacsora egy ropogós zsemlével párban.     Hozzávalók: 2 db pritaminpaprika 25 dkg túró 1 db zöld (édes) hegyes paprika  2 ek. tejföl fél csokor snidling só, bors     Elkészítése:… Tovább »

Könnyű, nyári saláta

Néha jól esik ebédre vagy vacsorára egy könnyű, ropogós saláta a nyári nagy melegben. Kevés hozzávalóból, friss zöldfűszerekkel pillanatok alatt el is készíthető.     Hozzávalók: 1/2 kígyóuborka 2 db paradicsom 1/2 lilahagyma 2 tasak mini mozzarella sajt bazsalikom snidling bors A lilahagymát apróra, az uborkát és a paradicsomokat kis kockákra vágom, egy tálba teszem,… Tovább »

Vendégváró szendvicsek – Variációk avokádóra és tojásra

Avokádó és tojás, két csuda jó alapanyag, mert azon kívül, hogy egészséges, rendkívül változatosan felhasználható. Ezek a szendvicsek – bár lehet, hogy megtévesztő – nem feltétlen vegáknak készültek, de ha olyan vendég érkezik hozzánk, aki nem eszik húst, annak tökéletes választás. Azok a húsevők pedig, akik megkóstolják ezeket a szendvicseket, tuti nem fogják hiányolni a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!