Álom.Íz.Világ.

Ropogós, sonkás-vajas kifli – egyszerűen

Ez a kiflirecept nagyon megbízható és még mindig variálható. Vagyis, ha biztosra szeretnék menni, akkor előhúzom ezt a tavaly kikísérletezett receptet, ráadásképpen ezúttal – jó minőségű – füstölt, főtt sonka került a puha belsejébe, fekete szezámmag pedig a tetejére.  Most sem okozott csalódást…     Hozzávalók: 1 kg finomliszt 2 ek. só 2 csomag (14… Tovább »

Best of 2016 – avagy a blog négy legolvasottabb bejegyzése 2016-ban

Sajnos decemberben nem sikerült annyit a bloggal, az ötletek (mert az van rengeteg) megvalósításával foglalkoznom, mint ahogy szerettem volna. Már amikor nekikezdtem, tudtam, munka és család mellett nem lesz egyszerű. Továbbra is marad hobbi, egy olyan dolog, amely – ha tudok vele foglalkozni – mindig boldogsággal tölt el. Ezúttal összeválogattam azokat a bejegyzéseket, amelyek a… Tovább »

Réteges, ropogós sajtos kifli – egyszerűen

Nem is olyan régen felkerült már a blogra ez a kifli, vajas-parmezános változatban. Azóta jó párszor elkészítettem már, trappista sajttal is kipróbáltam. Azért írom meg most ezt a változatot is, mert egyrészt a legropogósabb kifli lett, amit valaha készítettem. Másrészt néhány munkafolyamatot sikerült lerövidítenem, így még egyszerűbben és időtakarékosabban lehet az asztalra varázsolni a belül… Tovább »

Ropogós, sonkás-sajtos tekercsek

Karácsonyra kaptam ajándékba Limara könyvét, amelyben csodás kelt tészták, kenyerek vannak. A hajtovány névre hallgató finomságot már kipróbáltam,  nagy sikert aratott. Ezúttal az alaprecept hasonló (én több lisztet használtam), és itt-ott változtattam rajta (főleg a tölteléknél), ebből lettek ezek a füstölt sajtos, sonkás tekercsek. Vendégvárónak, gyerkőcöknek tízóraira vagy esetleg egy tartalmas leves mellé kiváló. Kívül… Tovább »

Szűzpecsenye gombával és sajtos cukkinilepénnyel

Készítettem már jó néhányszor szűzpecsenyét, de valamennyi alkalommal érmékre vágtam és úgy készítettem el. Ezúttal egyben sütöttem, így omlós, vajpuha és zaftos maradt.      Hozzávalók: 1 db szűzpecsenye (kb. 50 dkg-os) 10 dkg vaj 3 ek. olívaolaj só, bors 35 dkg gomba 2 dl tejszín 1 tk. keményítő  cukkinilepényhez: 1 nagyobb db cukkini só… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!