Álom.Íz.Világ.

Egy izgalmas, egészséges köret – sült cékla fetával, almával

A céklák már egy ideje arra várnak, hogy felhasználjam őket. Sütöttem már tepsiben többször is, ezúttal a “fóliás” változatot próbáltam ki. Az alma-cékla-feta sajt hármast korábban már teszteltem, akkor nagy sikert aratott. Ezúttal is mézes-balzsamecetes öntet került rá, a csíra már csak hab volt a tortán.      Hozzávalók: 2 nagyobb cékla 4 ek. olívaolaj… Tovább »

Ínycsiklandó levesek hűvös, őszi napokra

Hűvös, hideg időben – akár itthon, akár a munkahelyen – annyira jól esik egy tál forró leves. Arra gondoltam, összeszedem “egy csokorba” azokat a leveseket, amelyek receptje már felkerült a blogra és ősszel illetve télen is el lehet készíteni.   Krémes hagymaleves Abszolút kedvenc. Reszelt sajttal az igazi.     Hozzávalók: 2 óriás fej vöröshagyma… Tovább »

Brie sajtos kosárkák pirított gombával – vacsora 30 perc alatt

Vacsorára 30 perc alatt elkészül ez a sajtos-gombás kosárka. Gyors, mert ezúttal leveles tésztát használok ill. amíg elősütöm a kosárkát, addig a töltelék is elkészül. Húsféle ugyan nincs benne, de szerintem így is ízletes fogás. A vajon pirított barna csiperke (hámozni nem szabad, csak mosni!) a kulcsa az egésznek. Az újhagyma, a brie sajt és… Tovább »

Sajtkrémes, szakállas pogácsa lenmaggal

Ha azt kérdezné valaki, mi volt gyermekkoromban a kedvenc sós finomságom, akkor biztosan a szakállas pogácsát mondanám. Nagymamám sokszor kérdezte, hogy mit készítsen egy-egy neves alkalomra. A tesómmal egyszerre vágtuk rá, hogy “Szakállas pogácsát, légysziiiii mama!!” 🙂 Mama mindig hagyta, hogy segítkezzünk neki a konyhában, így ennél a “süteménynél” is megengedte, hogy szaggassuk és a… Tovább »

Itt a tavasz! Medvehagymás tojássaláta

Egyértelműen a tavasz érkezését jelzi a piacon megjelenő medvehagyma. Igyekszem minél változatosabban felhasználni, készült már belőle levesbetét, kenyérfonat és tésztaétel is. Ezúttal egy üdítő saláta került az asztalra, amely sült húsok mellé épp úgy tálalható, mint egy szelet ropogós, barna kenyér mellé. Akár húsvétkor.       Hozzávalók: 3 db főtt tojás 5 dkg füstölt… Tovább »

Forró sajtleves – gyorsan valami finomat

Apósom gyakran készít sajtlevest. Tőle tanultam ezt a receptet. Forrón tálalva isteni finom! Próbáljátok ki!     Hozzávalók: 1 kis fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 5 dkg vaj 1 liter húsleves 1 liter tej 2 db tömlős krémsajt 1 db tömlős füstölt krémsajt 10 dkg reszelt trappista sajt 10 dkg reszelt füstölt sajt szerecsendió só  … Tovább »

Sajtmártásban fürdő brokkoli pirított szezám- és napraforgómaggal

A brokkoli szerintem az a zöldség, amelyre már csak ha ránézel, feltölt energiával. Üde zöld szín, egészséges, virágra hasonlító tömör fejek. A piacon, amint egymásra kacsintottunk, már tudtam, hogy belőle valami finomság készül majd a hétvégén. 🙂 Egyszer próbálkoztam én is a termesztésével, egy darab (!) palántát ültettem el a kiskertünkben (próbaként), ami gyönyörűen fejlődött. Minden… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!