Álom.Íz.Világ.

Húsvéti, mesés linzer

A linzer receptjét még nagymamámtól kaptam, azóta mindig ez alapján készítem a linzervirágot. Ezúttal a – tavaly vásárolt, de még ki nem próbált – húsvéti kiszúróformákat vetettem be. Természetesen ismét akadt segítségem, apró ujjacskák szúrták ki a formák egy részét. Szeretem, mert napokkal előtte elkészíthetem és (fém)dobozban sokáig eláll.      Hozzávalók: 50 dkg finomliszt… Tovább »

Tiszta Amerika! Omlós mogyoróvajas keksz

Nálunk a családban lassan bevált szokás, hogy a keresztlányoméknak – az ajándék mellett – sütit, mostanában leginkább különféle kekszeket viszek ajándékba. Legnagyobb kedvenc a csokis-zabpelyhes keksz, de már régen ki szerettem volna próbálni a mogyoróvajas változatot. Íme.     Hozzávalók: 27,5 dkg liszt 10 dkg darált törökmogyoró (ha nincs, akkor dió vagy liszt) 1 tk…. Tovább »

Szűzpecsenye gombával és sajtos cukkinilepénnyel

Készítettem már jó néhányszor szűzpecsenyét, de valamennyi alkalommal érmékre vágtam és úgy készítettem el. Ezúttal egyben sütöttem, így omlós, vajpuha és zaftos maradt.      Hozzávalók: 1 db szűzpecsenye (kb. 50 dkg-os) 10 dkg vaj 3 ek. olívaolaj só, bors 35 dkg gomba 2 dl tejszín 1 tk. keményítő  cukkinilepényhez: 1 nagyobb db cukkini só… Tovább »

Csokis-karamellás zabpelyhes keksz

Egy időben gyakran készítettem zabpelyhes kekszet, azután ez valamiért alábbhagyott. Pedig igazán közkedvelt, kortól függetlenül. Gyerekeknek uzsonnára, felnőtteknek kávé mellé vagy – mint most is – osztálykirándulásra rágcsálnivalónak…   Hozzávalók: 15 dkg zabpehely 20 dkg liszt 1 kávéskanál szódabikarbóna 2 tojás 20 dkg lágy vaj 15 dkg (barna) nádcukor 10 dkg aprított csokoládé 6,5 dkg… Tovább »

Linzervirág

Nagymamámtól kaptam ezt a receptet, azóta mindig így készítem a linzervirágot. Ünnepi alkalomra vagy csak úgy. Napokkal előtte elkészíthetem és dobozban sokáig eláll. Szeretem, mert amellett, hogy finom, “praktikus” édesség is, nem utolsó sorban pedig elkészítése egy nagyon jó közös program a gyerekekkel.      Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 25 dkg margarin 25 dkg porcukor 4 tojássárgája… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!