Álom.Íz.Világ.

Csokoládés tiramisu – édes falatok sütés nélkül

Komolyan mondom, a legnagyobb fejtörést az okozta, hogy kitaláljam, mi is legyen ennek a desszertnek a neve. Leginkább a tiramisura hasonlít, de a húgom szerint – íze alapján – lehetne akár somlói galuska is. 🙂 Mindenesetre ebben “nyers” tojás nincs. Az biztos, hogy külön-külön is finomak az összetevők, de így együtt ütősek igazán. Csokoládé, mascarpone,… Tovább »

Isteni csokis, mascarponés fánkfalatok

Arra gondoltam, az idei farsang se múljon el fánk nélkül. Legutóbb anyósom sütötte meg az isteni, klasszikus szalagos fánkját, én ezúttal az egyszerűbb változatot választottam. 🙂 Abból indultam ki, hogy ha túróból lehet fánkot sütni, akkor krémsajtból miért ne lehetne… A gyerekek imádták! Ami nekem még nagyon szimpatikus volt az az, hogy szinte alig szívott… Tovább »

Csokoládés máktorta – egyszerűen

Tipikus eset, amikor egy nyüzsgő vasárnap délután a gyerkőcök megkérdezik: Anya, csinálsz valami édességet? Ilyenkor megnézem mi van itthon és igyekszem összehozni valamit. Ebben a csokis máktortában semmi extra dolog nincs, mégis finom. 🙂     Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé  20 dkg vaj 10 dkg nádcukor 2 tojás 8 dkg darált mák 12 dkg liszt 2… Tovább »

Sütés nélküli sajttorta erdei gyümölcsökkel

Nigella sajttortájának receptjét nézegettem és eldöntöttem, hogy az egyik kedves gyermekkori barátnőmnek születésnapjára ehhez hasonló tortát fogok készíteni. Többen is szoktunk készíteni a családban sajttortát, a húgomnak is van egy nagyon jó receptje, de azt sütni kell. Ezt nem és – valljuk be – a nagy, nyári melegben ez nem egy hátrány. Gyorsan elkészíthető, egyedül… Tovább »

Csokoládés muffin fehér sapkával

Ismét egy muffin, amelyet ezúttal kétféle csokoládéval (tej- ill. fehér csoki) ízesítettem és eperrel “koronáztam”. Jelentem, a húsvéti tejcsokis nyuszikból 3 kilőve… 🙂     Hozzávalók: 20 dkg tejcsokoládé 16 dkg vaj 15 dkg nádcukor 2 tojás 20 dkg liszt 1 csipet só 0,5 kávéskanál sütőpor 2,5 evőkanál sötét kakaópor  krémhez: 20 dkg fehér csokoládé,… Tovább »

Villámgyors desszert az ünnepi asztalra

Holnap az ünnepi asztalra – a laktató főétel után – pohárdesszert kerül. Nagyjából már megvolt a fejemben, hogyan teszem össze, de ma ki is próbáltam, hogy lássam, milyen az összhatás. Jelentem, jó. Nagyon jó! 🙂 Villámgyorsan elkészül és lehet foglalkozni az ebéd/vacsora többi összetevőjével.      Hozzávalók: 4 adaghoz 25 dkg gesztenyemassza (ezúttal lehet cukrozott)… Tovább »

Nutellás-kávés pohárkrém pár perc alatt

Pár perc alatt elkészíthető édességet szerettem volna készíteni. Volt itthon egy doboz mascarpone és a legutóbbi tiramisu készítésekor kimaradt pár darab babapiskóta. Ez adta az ötletet, hogy valami poharas édesség legyen belőle, amely vendégvárónak sem utolsó. Amellett, hogy igazán kalóriadús desszertről van szó, legalább annyi mentsége van (az íze mellett!), hogy hozzáadott plusz cukor –… Tovább »

Tonhalas-cukkinis spagetti

Gyakran előfordul, hogy abból készítek (gyors) vacsorát, amit a kamrában és a hűtőben éppen találok. Most is így történt. Tészta, hagyma mindig van itthon, cukkini is, mert nyáron a család folyamatosan ellát vele. Ráadásul két tonhalkonzerv árválkodott a kamrában…  Ismét egy olyan fogás, amely fél óra alatt elkészíthető.      Hozzávalók: 35 dkg (durum) spagetti … Tovább »

Epres-kókuszos crumble citrusos krémmel

Még mindig eper… ezúttal crumble formájában. A crumble tulajdonképpen egy morzsás süti, amelynek alján van a zaftos gyümölcs, a tetején pedig a ropogós morzsa. Eddig fahéjas almával készítettem, most – az eperszezon kellős közepén – kipróbáltam eperrel, a morzsáját kókuszreszelékkel turbóztam.  Meleg és hideg, édes és savanykás, krémes és ropogós. Folytassam….?  Ki kell próbálni! 🙂… Tovább »

Epres-túrós palacsinta mascarponéval

Hétvégén a piacon nemcsak friss zöldségeket és gyümölcsöt vásároltam, kaptam friss, krémes tehén- és gomolyatúrót. A gomolyát bekaptuk, mint a legyet… A tehéntúróval más terveim voltak. Indul ugyanis az eperszezon és szerintem ez az egyik olyan gyümölcs, amellyel rendkívül jó és változatos “párosokat” lehet összehozni.      Hozzávalók: Palacsintatésztához: 20 dkg rétesliszt 25 dkg finomliszt… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!