Álom.Íz.Világ.

Padlizsánkrém pirítóssal – akár meccsnézéshez

Egy időben nem rajongtam a padlizsánkrémért. Nem tudom, hogy miért. Megkóstoltam, ennyi. Pár éve azután ettem valahol egy brutálisan finom krémet és számomra is világossá vált, lehet ezt jól csinálni. 🙂  Azóta gyakran készítek én is. Különösen finom, ha jól lehűtjük és hagyjuk összeérni az ízeket. Kitűnő választás vacsorára, hétvégi reggelire, kínálhatjuk vele vendégeinket. Tálalhatjuk… Tovább »

Kéksajtos-tejszínes csirkemell aszalt szilvával

Gyors ebéd kellett, nagyon gyors. A bevált stratégia szerint ilyenkor az a két alapanyag, amelyet segítségül hívok, az a csirkemell és a kuszkusz. A csirkemell tényleg rövid idő alatt elkészíthető, a kuszkusznak pedig gyakorlatilag csak forró víz kell és kész. A családnak nagyon bejött ez a kéksajtos mártásban fürdőző csirke, amelynek sósságát ellensúlyozta az édeskés… Tovább »

Ropogós kacsacomb édesburgonyával és spárgával

Az utóbbi időben egyre gyakrabban készítek kacsát, mert egyszerűen elkészíthető, nem kíván semmi extrát (só, bors, rozmaring) és – nem utolsósorban – fenséges az íze. Nálunk a kacsacomb és a kacsamell is nyerő választás.      Hozzávalók: 4 személyre 4 db hízott kacsacomb só, bors 2-3 szál rozmaring 4 db édesburgonya 1 fej lilahagyma 30… Tovább »

Csirkemájpástétom karamellizált hagymával

Az évet nagy baráti társaságban búcsúztatjuk. A szilveszteri lakomára mindenki hoz valamit, így holnap sok-sok finomságot kóstolhatunk. Én – többek között – kenyérre/pirítósra kenhető krémekkel készülök. A tojáskrém mellett csirkemájpástétomot készítek karamellizált hagymával. Csatos üvegbe töltöm, így nem szárad ki és remekül eláll hűtőben. Pikáns lesz a méztől és a fahéjtól, krémes a vajtól, a kacsazsírtól… Tovább »

Tonhalas-cukkinis spagetti

Gyakran előfordul, hogy abból készítek (gyors) vacsorát, amit a kamrában és a hűtőben éppen találok. Most is így történt. Tészta, hagyma mindig van itthon, cukkini is, mert nyáron a család folyamatosan ellát vele. Ráadásul két tonhalkonzerv árválkodott a kamrában…  Ismét egy olyan fogás, amely fél óra alatt elkészíthető.      Hozzávalók: 35 dkg (durum) spagetti … Tovább »

Könnyű, nyári saláta

Néha jól esik ebédre vagy vacsorára egy könnyű, ropogós saláta a nyári nagy melegben. Kevés hozzávalóból, friss zöldfűszerekkel pillanatok alatt el is készíthető.     Hozzávalók: 1/2 kígyóuborka 2 db paradicsom 1/2 lilahagyma 2 tasak mini mozzarella sajt bazsalikom snidling bors A lilahagymát apróra, az uborkát és a paradicsomokat kis kockákra vágom, egy tálba teszem,… Tovább »

Tepsiben sült zöldségek

A húgomtól kaptam egy autentikus provence-i fűszerkeveréket. Gyakran használom, sült húsokhoz és sült zöldségekhez leginkább. Oregano, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, majoranna, borsikafű, zsálya. Külön-külön is ütősek, de így együtt csodákra képesek. Az utóbbi időben szinte kivétel nélkül – bő olaj helyett – tepsiben sütjük a burgonyát is. Akkor is az alábbi “pácolást” használom, érdemes kipróbálni! Praktikus… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!