Álom.Íz.Világ.

Sonkás-fokhagymás rudak magokkal – 20 perc alatt

Villámgyors vendégváró falatok, amelyből egy adag (10 db) 20 perc alatt elkészül. Mindösszesen leveles tészta, feketeerdei sonka, fokhagymás olívaolaj, lenmag, szezámmag és egy tojás kell hozzá. Az ötlet onnan jött, hogy karácsonyra készített a húgom nekünk – egy kis csatos üvegben – sült fokhagymás olívaolajat. A megsütött fokhagymagerezdeket olívaolajba tette, így nemcsak az ízletes hagymát,… Tovább »

Juhtúrós-lenmagos karikák tízóraira vagy uzsonnára

A vakáció utolsó napja van. Holnap kezdődik a suli, indul az ovi, jönnek a szürke (?) hétköznapok. Arra gondoltam, olyan sós finomságot készítek – a gyerekek segítségével – ma, amelyet holnap el lehet vinni a suliba tízóraira, uzsonnára. Omlós, finom falatok, amelyek beleférnek egy kis dobozkába. Persze vendégváró falatnak is tökéletes.     Hozzávalók: 42… Tovább »

Sajtkrémes, szakállas pogácsa lenmaggal

Ha azt kérdezné valaki, mi volt gyermekkoromban a kedvenc sós finomságom, akkor biztosan a szakállas pogácsát mondanám. Nagymamám sokszor kérdezte, hogy mit készítsen egy-egy neves alkalomra. A tesómmal egyszerre vágtuk rá, hogy “Szakállas pogácsát, légysziiiii mama!!” 🙂 Mama mindig hagyta, hogy segítkezzünk neki a konyhában, így ennél a “süteménynél” is megengedte, hogy szaggassuk és a… Tovább »

Teljes kiőrlésű tönkölykenyér magokkal és aszalt paradicsommal

A már emlegetett családi szülinapozásra készítettem egy aszalt paradicsomos veknit is. Ezúttal teljes kiőrlésű tönkölyliszttel kevertem a fehér lisztet és magvakkal dúsítottam. Májpástétom, rukkola, lollo bianco és rosso saláta került mellé az asztalra.      Hozzávalók: 25 dkg búza kenyérliszt (BL 80) 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt  1 tk. só 1 tk. cukor 160 ml… Tovább »

Mézes joghurt gránátalmával, zabpehellyel és magokkal

Egészséges, tápláló reggeli, amellyel igazán jól indul a nap. Vagy egy könnyű, lágy, mégis izgalmasan ropogós vacsora.   Hozzávalók: 25 dkg görög joghurt 1,5 ek. méz 1/2 db gránátalma 3 ek. napraforgómag 3 ek. zabpehely 2 ek. lenmag 2 ek. kókuszreszelék 1 tk. pirított szezámmag     Elkészítés: A görög joghurtot elkeverem a mézzel. A… Tovább »

Apró lenmagos pogácsa

Készítettem már lenmagos pogácsát. Akkor ígértem, hogy mutatok egy másikat is, egy apróbbat, amelybe durvára őrölt lenmag kerül. Hozzávalók: 2 dkg élesztő 0,5 dl tej 1 kockacukor 60 dkg finomliszt 1,5 ek. só 25 dkg margarin (vagy vaj) 2 tojás 3 ek. tejföl 10 dkg lenmag megkenéshez: 5 dkg olvasztott margarin (vaj) tetejére: 1 db… Tovább »

Lenmagos pogácsa

Folytatódik a kívánsághét a családban. Ma hajnalban keltem, hogy a férjemnek süssek lenmagos pogácsát, vitte a munkahelyére, mert ünnepeltek. Márpedig a pogácsa frissen jó! Kétféle lenmagos pogácsát szoktam készíteni, ez a nagyobb változat, a másik apróbb és abban őrölt lenmag is van. Egyszer megmutatom azt is.   Hozzávalók: 85 dkg finomliszt 1 ek. só 25 dkg… Tovább »

Sokmagvas kenyér teljes kiőrlésű liszttel

Amióta kaptam egy “mindentudó” konyhai robotgépet, egyre többször készítek kenyeret. A hozzávalókat beleteszem a keverőtálba és elindítom a gépet. Amíg zajlik a dagasztás, végzem a dolgom. A többi művelet pedig már nem sok időt vesz igénybe. Természetesen, amíg nem volt ilyen dagasztókaros gépem, kézzel készítettem, szóval ez ne vegye el senki kedvét!   Ez a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!