Álom.Íz.Világ.

Epres, joghurtos alagút cukor nélkül – pár perc alatt

Eper, joghurt, tejszín. Külön-külön is imádjuk őket, de így együtt ismét valami jót hoztak ki magukból. Cukormentes, kedvünkre való desszert. Pár perc alatt elkészíthető, így csak a hűtést kell kibírnunk és kóstolhatunk… 🙂       Hozzávalók: 6 dl natúr joghurt 3 dl habtejszín 11 evőkanál eritrit (vagy 10 kanál cukor) 1 tasak (20 g)… Tovább »

Szatmári szilvás, zabpelyhes muffin

Nemrég jutottam hozzá egy üveg igazi, szatmári szilvalekvárhoz. Semmi hozzáadott cukor, csak gyümölcs. Isteni! Úgy terveztem, először egy buktába kerül bele, de ez a muffin beelőzte. Nem bánom. Eddig zabpelyhet még nem tettem muffinba, de azt kell, hogy mondjam, jót tett neki…     Hozzávalók: 12 darabhoz 15 dkg liszt 10 dkg finomszemű zabpehely 2.8… Tovább »

Sajtos-sonkás cukkinitekercsek – villámgyorsan

Mindössze egy (vagy kettő) zsenge cukkini, sonka és krémes sajt szükséges ahhoz, hogy egy ízletes köretet – akár főételt – készítsünk fél óra alatt. Én legutóbb füstölt sonkával készítettem, de egy kicsit sósnak találtam, ezért a jövőben ki fogom próbálni többféle sonkával…     Hozzávalók: 20 minitekercshez 1 db zsenge cukkini 7-8 vékony szelet sonka… Tovább »

Joghurtos pite fahéjas almával

Azon gondolkodom, miért nem sütöttem eddig ilyen sütit. Nagyon egyszerű, pikk-pakk elkészül és rendkívül finom ez a puha, szaftos pite. Gyanítom, sokféle gyümölccsel ki fogom még próbálni.      Hozzávalók: 20 dkg puha vaj 15 dkg porcukor 3 tojás 10 dkg görög joghurt 1 citrom reszelt héja 20 dkg liszt fél csomag sütőpor (6 g)… Tovább »

Isteni csokis, mascarponés fánkfalatok

Arra gondoltam, az idei farsang se múljon el fánk nélkül. Legutóbb anyósom sütötte meg az isteni, klasszikus szalagos fánkját, én ezúttal az egyszerűbb változatot választottam. 🙂 Abból indultam ki, hogy ha túróból lehet fánkot sütni, akkor krémsajtból miért ne lehetne… A gyerekek imádták! Ami nekem még nagyon szimpatikus volt az az, hogy szinte alig szívott… Tovább »

Sonkás-fokhagymás rudak magokkal – 20 perc alatt

Villámgyors vendégváró falatok, amelyből egy adag (10 db) 20 perc alatt elkészül. Mindösszesen leveles tészta, feketeerdei sonka, fokhagymás olívaolaj, lenmag, szezámmag és egy tojás kell hozzá. Az ötlet onnan jött, hogy karácsonyra készített a húgom nekünk – egy kis csatos üvegben – sült fokhagymás olívaolajat. A megsütött fokhagymagerezdeket olívaolajba tette, így nemcsak az ízletes hagymát,… Tovább »

Üde zöld színben pompázó tésztavacsora

Régóta vadásztam már cukorborsóra (pontosabban a héjára). Azt már észrevettem, hogy nem lehet minden sarkon kapni, ám legnagyobb meglepetésemre – a legutóbbi nagybevásárlás alkalmával – szembejött velem az egyik szupermarketben. 25 dkg-os kiszerelésben, zsengén, üde zöld színben.     Hozzávalók: 50 dkg gnocchi 12 dkg cukorborsó egy kis fej brokkoli 15 dkg füstölt sonka 5… Tovább »

Egy szuper egészséges reggeli – kókuszos chia mag puding fügével

Napjainkban igen népszerű a chia mag, amelynek jótékony hatásairól egyre többet lehet olvasni. Rendkívül egészséges, rosttartalmának köszönhetően jó hatással van az emésztésre, nagyon gazdag B-vitaminokban, omega-zsírsavakban (közülük is az omega-3-ban), mangánban, magnéziumban, foszforban, cinkben és káliumban. Sokat hallottam már róla, kóstoltam is, de én magam most készítettem először. Nem nagy ördöngösség és nekünk nagyon bejött. Már kitaláltam… Tovább »

Csokoládés máktorta – egyszerűen

Tipikus eset, amikor egy nyüzsgő vasárnap délután a gyerkőcök megkérdezik: Anya, csinálsz valami édességet? Ilyenkor megnézem mi van itthon és igyekszem összehozni valamit. Ebben a csokis máktortában semmi extra dolog nincs, mégis finom. 🙂     Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé  20 dkg vaj 10 dkg nádcukor 2 tojás 8 dkg darált mák 12 dkg liszt 2… Tovább »

Brie sajtos kosárkák pirított gombával – vacsora 30 perc alatt

Vacsorára 30 perc alatt elkészül ez a sajtos-gombás kosárka. Gyors, mert ezúttal leveles tésztát használok ill. amíg elősütöm a kosárkát, addig a töltelék is elkészül. Húsféle ugyan nincs benne, de szerintem így is ízletes fogás. A vajon pirított barna csiperke (hámozni nem szabad, csak mosni!) a kulcsa az egésznek. Az újhagyma, a brie sajt és… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!