Álom.Íz.Világ.

Provance-i zöldséges csirkeragu

A húgoméktól kaptam egy öntött vas edényt a szülinapomra. Amióta ez megvan, folyamatosan ötletelek, mit és hogyan lehetne benne készíteni. Sült már benne kenyér, ezúttal pedig valamiféle – sütőben főtt/sült – ragut képzeltem el. Olyan igazi, laktató egytálételt. Konkrét receptem nem, csak határozott elképzelésem volt, milyen végeredményt szeretnék. Jöttek a lépések (és az alapanyagok) egymás… Tovább »

Brie sajtos kosárkák pirított gombával – vacsora 30 perc alatt

Vacsorára 30 perc alatt elkészül ez a sajtos-gombás kosárka. Gyors, mert ezúttal leveles tésztát használok ill. amíg elősütöm a kosárkát, addig a töltelék is elkészül. Húsféle ugyan nincs benne, de szerintem így is ízletes fogás. A vajon pirított barna csiperke (hámozni nem szabad, csak mosni!) a kulcsa az egésznek. Az újhagyma, a brie sajt és… Tovább »

Fokhagymás sült pulykacombfilé gombás-tejszínes tagliatellével

Ennek a fogásnak minden egyes összetevőjét külön-külön is imádom, hátha még összeházasítom őket… 🙂 Pulyka felsőcomb (az egyik legszaftosabb szárnyashús), barna csiperkegomba, tagliatelle tészta, zöldhagyma, fokhagyma, tejszín. Az eredmény vajpuha hús, krémes mártásban fürdő tészta egy tányéron.      Hozzávalók: Sült húshoz: 1 db filézett pulyka felsőcomb só, bors 4-5 gerezd fokhagyma 2-3 ek. olívaolaj… Tovább »

Gombakrémmel töltött palacsinta

Még mindig van mit mutatnom a szülinapi menüsorból. Arra a svédasztalra készítettem egy – számomra – új fogást is. Most először próbáltam összehozni egy palacsintába tölthető gombakrémet. Legutóbb a húsos, töltött változat olyan nagy sikert aratott, hogy azt gondoltam, érdemes lenne folytatni ezt a “hagyományt”. Még amikor nekikezdtem sem tudtam pontosan, mi lesz ebből. Kipakoltam… Tovább »

Tejszínes gombamártás petrezselyemmel

Balaton, napsütés, gyerekek, szabadság.  Gyors ebéd készül, hogy minél több időt tölthessünk a szabadban. A sütőben “magától” sül a kacsa, már csak egy gyors köret hiányzik.  Hagyma, gomba, petrezselyem, tejszín. Nagyjából ennyi és kész a fejedelmi ebéd.   Hozzávalók: 1 kg gomba (csiperke) 2 ek. olaj 1 db nagyobb fej vöröshagyma 1 csokor petrezselyem 2… Tovább »

Fokhagymás spenótos galuska gombával és sonkával

Amikor megláttam a friss, zsenge spenótleveleket a piacon – kivételesen – nem a főzelék jutott először eszembe, hanem a spenótos galuska. Előszeretettel készítem, mert a gyerekek is szeretik. Nem ijednek meg attól, hogy nem a hagyományos “tészta” van előttük. Hát jó, az igaz, hogy a gombával nem nekik kedvezek, de azt ki lehet kerülni, ha… Tovább »

Szűzpecsenye gombával és sajtos cukkinilepénnyel

Készítettem már jó néhányszor szűzpecsenyét, de valamennyi alkalommal érmékre vágtam és úgy készítettem el. Ezúttal egyben sütöttem, így omlós, vajpuha és zaftos maradt.      Hozzávalók: 1 db szűzpecsenye (kb. 50 dkg-os) 10 dkg vaj 3 ek. olívaolaj só, bors 35 dkg gomba 2 dl tejszín 1 tk. keményítő  cukkinilepényhez: 1 nagyobb db cukkini só… Tovább »

Töltött cukkini másképp – diétázóknak is

Az egyik gyerekkori barátnőm már régóta azt duruzsolja a fülembe, hogy mutassak neki egy töltött cukkini receptet. Hát jó, mutatok! 🙂 De nem a hagyományosat, amikor darált hússal és rizzsel készítem, hanem valami mást. Ezúttal barna rizzsel, pulykamellel, gombával és rozmaringgal próbálkoztam…. Diétázóknak is ideális. Ó és amint látjátok a képeken, a cukkini formája sem… Tovább »

Spárgás-gombás kagylótészta

Lassan véget ér a spárgaszezon. Búcsúzóul még készítettem egy zöldséges tésztát, amelyben fontos szerepe van ennek a zöld, ropogós “rudacskának”. Hozzávalók: 30 dkg durum kagylótészta 1 db lilahagyma 3-4 gerezd fokhagyma 7 dkg kockázott bacon (császárszalonna) 3-4 ek. olívaolaj 7 db gomba 50 dkg zöld spárga só, bors 12 dkg fetasajt rozmaring Elkészítés: A spárgát… Tovább »

Spenótos galuska tejszínes gombával

Lehet, hogy most sokan kérdezitek, na jó, de hol a hús a galuska mellől? Higgyétek el, nem hiányzik. Laktató és ízletes anélkül is! A spenót egyébként is megosztja az embereket, sokaknál mumus. Szerencsére a gyerekeim szeretik, a galuskát meg pláne. Így egy ideje rendszeresen készítek spenótos galuskát. A legutóbbi piaclátogatáskor beszereztem friss spenótot és gombát…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!