Álom.Íz.Világ.

Üde zöld színben pompázó tésztavacsora

Régóta vadásztam már cukorborsóra (pontosabban a héjára). Azt már észrevettem, hogy nem lehet minden sarkon kapni, ám legnagyobb meglepetésemre – a legutóbbi nagybevásárlás alkalmával – szembejött velem az egyik szupermarketben. 25 dkg-os kiszerelésben, zsengén, üde zöld színben.     Hozzávalók: 50 dkg gnocchi 12 dkg cukorborsó egy kis fej brokkoli 15 dkg füstölt sonka 5… Tovább »

Fenséges, fokhagymás – sült húsos melegszendvics

Gombhoz a kabátot? Á, dehogy! 🙂 De tény, hogy a maradék sült húshoz próbáltam kitalálni valami szendvicsfélét. Volt még itthon olasz, lágy sajt. Nevezzük nevén, a stracchinoról van szó. Ez egy új szerelem, egy hete kóstoltam (a Sparban bukkantam rá) és teljesen beleszerettem. A mozzarellánál krémesebb, gazdag ízvilágú sajt. Egyébként bármilyen más lágy sajttal finom lehet…. Tovább »

Őszi sült zöldségek

A hétvégén a sült hús mellé mézes olívaolajban pácolt zöldségeket készítettem. Úgy éreztem, a cékla mellé valami édeskés íz passzol, ezért használtam mézet. Igaz, a tálalás előtt rászórt nagyszemű (himalája) sóval lett teljes az íze a zöldségeknek. Egyébként gyakran használom ezt a “tasakos” pácolási módszert, mutattam is már egyszer.     Hozzávalók: 6 db közepes méretű… Tovább »

Ötféle szendvicskrém esti borozgatás mellé

Nyári estéken egy jó pohár bor vagy fröccs mellett beszélgethetünk kettesben vagy baráti társaságban. Ilyenkor – nem kell előtte órákig főzőcskézni – sajttálat vagy szendvicskrémmel megkenhető, mártogatható pirítós kenyeret kínálok mellé. Öt, korábban lejegyzett receptet válogattam most össze.     Avokádós tojáskrém (4 darab szendvicshez): 1 főtt tojás 1/2 db avokádó 1 gerezd fokhagyma 1… Tovább »

Padlizsánkrém pirítóssal – akár meccsnézéshez

Egy időben nem rajongtam a padlizsánkrémért. Nem tudom, hogy miért. Megkóstoltam, ennyi. Pár éve azután ettem valahol egy brutálisan finom krémet és számomra is világossá vált, lehet ezt jól csinálni. 🙂  Azóta gyakran készítek én is. Különösen finom, ha jól lehűtjük és hagyjuk összeérni az ízeket. Kitűnő választás vacsorára, hétvégi reggelire, kínálhatjuk vele vendégeinket. Tálalhatjuk… Tovább »

Fokhagymás sült pulykacombfilé gombás-tejszínes tagliatellével

Ennek a fogásnak minden egyes összetevőjét külön-külön is imádom, hátha még összeházasítom őket… 🙂 Pulyka felsőcomb (az egyik legszaftosabb szárnyashús), barna csiperkegomba, tagliatelle tészta, zöldhagyma, fokhagyma, tejszín. Az eredmény vajpuha hús, krémes mártásban fürdő tészta egy tányéron.      Hozzávalók: Sült húshoz: 1 db filézett pulyka felsőcomb só, bors 4-5 gerezd fokhagyma 2-3 ek. olívaolaj… Tovább »

Spenótos-márványsajtos pite

Holnap jön a család apraja-nagyja, hogy megünnepelhessük négy éves kislányom szülinapját. Mint mindig, most is többféle fogással készülök. Annyira sok dolgom van ilyenkor, hogy igyekszem a legpraktikusabban megoldani külön-külön mindegyiket. Az egyik leggyorsabban elkészíthető a spenótos-márványsajtos pite. Nem terveztem, hogy ez is felkerül majd az asztalra, de a héten olyan gyönyörű, friss spenótot kaptam a piacon, hogy nem… Tovább »

Fokhagymás spenótos galuska gombával és sonkával

Amikor megláttam a friss, zsenge spenótleveleket a piacon – kivételesen – nem a főzelék jutott először eszembe, hanem a spenótos galuska. Előszeretettel készítem, mert a gyerekek is szeretik. Nem ijednek meg attól, hogy nem a hagyományos “tészta” van előttük. Hát jó, az igaz, hogy a gombával nem nekik kedvezek, de azt ki lehet kerülni, ha… Tovább »

Zöldfűszeres vaj – házilag

A boltokban kapható többféle fűszervaj, különböző ízesítésekkel. Ha van otthon friss zöldfűszerünk, akkor készítsük el inkább mi magunk. Szerintem igazán megnyugtató, hogy tudjuk, mi is kerül bele és nem adunk hozzá semmi adalékanyagot. Ráadásul pár perc alatt kész. Készíthetünk nagyobb adagot is, ekkor fagyasszuk le a “felesleget”. Én ezúttal egy egész csirke fűszerezésére használtam. Ha… Tovább »

Spagetti a nyár ízeivel

A bolognai spagetti – egy kicsit felturbózott – változata. Hússal, cukkinivel, paradicsommal, paprikával és fűszerekkel. Ismét egy gyors, de nagyon ízletes fogás. Húsevőknek, zöldségimádóknak egyaránt kedvére való.      Hozzávalók: 40 dkg spagetti 50 dkg darált hús 4 db paradicsom 1 db tv paprika 1 db pritamin (vagy kápia) paprika 1 db cukkini 1 db… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!