Álom.Íz.Világ.

Epres, joghurtos alagút cukor nélkül – pár perc alatt

Eper, joghurt, tejszín. Külön-külön is imádjuk őket, de így együtt ismét valami jót hoztak ki magukból. Cukormentes, kedvünkre való desszert. Pár perc alatt elkészíthető, így csak a hűtést kell kibírnunk és kóstolhatunk… 🙂       Hozzávalók: 6 dl natúr joghurt 3 dl habtejszín 11 evőkanál eritrit (vagy 10 kanál cukor) 1 tasak (20 g)… Tovább »

Cukormentes, epres túrótorta

Ennek a túrótortának a receptje anno nagy sikert aratott. Szeretettel veszem elő mindig, újra és újra. Ezúttal kipróbáltam egy még karcsúbb, egészségesebb változatot. A lisztet teljes kiőrlésű lisztre cseréltem, “cukorpótlónak” pedig egy természetes édesítőszert, az eritritet használtam.  Nem lett túl édes, nekünk, felnőtteknek tökéletesen megfelelt, a gyerekek kaptak a tetejére porcukrot.     Hozzávalók: 1… Tovább »

Egy egészséges és finom reggeli – Vaníliás zabkása krémes joghurttal és eperrel

Vasárnap este van. Holnap kezdődik egy újabb hét. Munka, suli, ovi (pontosabban, betegség miatt nagyszülők), rohanás. Arra gondoltam, jó fej leszek, elkészítem előre a hétfői reggelit, hogy jól induljon a nap ill. az egész hét. 🙂 Zabkását készítettem, tettem bele vaníliát, krémes görög joghurtot, citromhéjat, mézet, gyümölcsöt. Már így felsorolva, külön-külön is jól hangzik, nem?!… Tovább »

Csokoládés muffin fehér sapkával

Ismét egy muffin, amelyet ezúttal kétféle csokoládéval (tej- ill. fehér csoki) ízesítettem és eperrel “koronáztam”. Jelentem, a húsvéti tejcsokis nyuszikból 3 kilőve… 🙂     Hozzávalók: 20 dkg tejcsokoládé 16 dkg vaj 15 dkg nádcukor 2 tojás 20 dkg liszt 1 csipet só 0,5 kávéskanál sütőpor 2,5 evőkanál sötét kakaópor  krémhez: 20 dkg fehér csokoládé,… Tovább »

Epres-túrós lepény (tészta nélkül)

Apukám kedvence az “alj nélküli” vagyis tészta nélküli túrós lepény, ezért gyakran készítem. Melegen és hidegen is nagyon finom. Ezúttal – ha már szezonja van – eperrel variáltam… A családnak nagyon bejött! 🙂 Hozzávalók: 50 dkg túró 8 dkg lágy margarin 3 evőkanál búzadara 1 evőkanál liszt 5 evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor 1… Tovább »

Epres-kókuszos crumble citrusos krémmel

Még mindig eper… ezúttal crumble formájában. A crumble tulajdonképpen egy morzsás süti, amelynek alján van a zaftos gyümölcs, a tetején pedig a ropogós morzsa. Eddig fahéjas almával készítettem, most – az eperszezon kellős közepén – kipróbáltam eperrel, a morzsáját kókuszreszelékkel turbóztam.  Meleg és hideg, édes és savanykás, krémes és ropogós. Folytassam….?  Ki kell próbálni! 🙂… Tovább »

Ünnepi torta – ezúttal a köszönet tortája

Múlt héten – 15 év után – elköszöntem a munkahelyemtől, a kollégáimtól, akiknek ezúton is mindent köszönök! Mindig nagy-nagy szeretettel fogok rájuk gondolni! Ezt a tortát legutóbb anyák napjára készítettem, ezúttal a kollégáknak, köszönetem jeléül.   Hozzávalók: Tésztához: 8 dkg liszt 4 dkg holland kakaó (legalább 20-22%-os) 6 db tojás 12 dkg cukor   Krémhez:… Tovább »

Eperkrémleves citrommal és tejszínhabbal

Gyönyörű eperhez jutottam pénteken. A család 3/4-e imádja frissen azonnal megenni, azonban a kislányomat rá kell vezetni, hogy az eper bizony egy nagyon finom gyümölcs. Elkészítettem ezt a levest és megevett egy nagy tányérral…. 🙂 Mivel nem kell főzni, minden vitamin benne marad, ráadásul tejtermék is kerül bele, úgyhogy duplán jó a fejlődő szervezetnek. No… Tovább »

Epres-túrós palacsinta mascarponéval

Hétvégén a piacon nemcsak friss zöldségeket és gyümölcsöt vásároltam, kaptam friss, krémes tehén- és gomolyatúrót. A gomolyát bekaptuk, mint a legyet… A tehéntúróval más terveim voltak. Indul ugyanis az eperszezon és szerintem ez az egyik olyan gyümölcs, amellyel rendkívül jó és változatos “párosokat” lehet összehozni.      Hozzávalók: Palacsintatésztához: 20 dkg rétesliszt 25 dkg finomliszt… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!