Álom.Íz.Világ.

Hűsítő, szedres joghurtfalatok – cukormentesen

Ebben a nagy melegben igazán jól esik egy könnyű, finom desszert a hűtőből. Sokféle gyümölccsel párosítható, de a szeder mindig is favorit volt. Szerintem jól működik ez a fekete-fehér kombináció, amely hozzáadott cukrot nem tartalmaz, természetes édesítővel készült. A friss szedret egyébként a fonyódi piacról hoztam (utazott vagy 260 km-t), a joghurtos masszába is az… Tovább »

Joghurtos, szilvás pite

Meglátni és megszeretni. Na jó, eddig is szerettem a japánszilvát, de most, amint megláttam, tudtam, hogy ebből bizony isteni fahéjas, szilvás pite lesz. Méghozzá egy gyönyörű színű, szaftos, gyümölcsös sütemény, amelynek végül egy könnyű állagú, joghurtos tésztát választottam.     Hozzávalók: 20 dkg puha vaj 15 dkg porcukor 3 tojás 13 dkg (görög) joghurt 1… Tovább »

Csokis-sárgabarackos kifli, gyorsan, egyszerűen

Régóta terveztük már, hogy a fiam osztályával sütünk valamit, közösen! Limara csokis kiflijét választottam, de vittünk bele egy kis csavart. Került bele aszalt sárgabarack és ebből a gyümölcsből készült dzsemet használtunk a töltelékhez. Ja és mindjárt dupla adagot (64 darabot) készítettünk. Nagyon ügyesek voltak a gyerekek. Tésztát gyúrtak, formáztak, nyújtottak, kentek, mázoltak. Közben elmesélték, ki,… Tovább »

Epres, joghurtos alagút cukor nélkül – pár perc alatt

Eper, joghurt, tejszín. Külön-külön is imádjuk őket, de így együtt ismét valami jót hoztak ki magukból. Cukormentes, kedvünkre való desszert. Pár perc alatt elkészíthető, így csak a hűtést kell kibírnunk és kóstolhatunk… 🙂       Hozzávalók: 6 dl natúr joghurt 3 dl habtejszín 11 evőkanál eritrit (vagy 10 kanál cukor) 1 tasak (20 g)… Tovább »

Szatmári szilvás, zabpelyhes muffin

Nemrég jutottam hozzá egy üveg igazi, szatmári szilvalekvárhoz. Semmi hozzáadott cukor, csak gyümölcs. Isteni! Úgy terveztem, először egy buktába kerül bele, de ez a muffin beelőzte. Nem bánom. Eddig zabpelyhet még nem tettem muffinba, de azt kell, hogy mondjam, jót tett neki…     Hozzávalók: 12 darabhoz 15 dkg liszt 10 dkg finomszemű zabpehely 2.8… Tovább »

Joghurtos pite fahéjas almával

Azon gondolkodom, miért nem sütöttem eddig ilyen sütit. Nagyon egyszerű, pikk-pakk elkészül és rendkívül finom ez a puha, szaftos pite. Gyanítom, sokféle gyümölccsel ki fogom még próbálni.      Hozzávalók: 20 dkg puha vaj 15 dkg porcukor 3 tojás 10 dkg görög joghurt 1 citrom reszelt héja 20 dkg liszt fél csomag sütőpor (6 g)… Tovább »

Isteni csokis, mascarponés fánkfalatok

Arra gondoltam, az idei farsang se múljon el fánk nélkül. Legutóbb anyósom sütötte meg az isteni, klasszikus szalagos fánkját, én ezúttal az egyszerűbb változatot választottam. 🙂 Abból indultam ki, hogy ha túróból lehet fánkot sütni, akkor krémsajtból miért ne lehetne… A gyerekek imádták! Ami nekem még nagyon szimpatikus volt az az, hogy szinte alig szívott… Tovább »

Ropogós, sonkás-vajas kifli – egyszerűen

Ez a kiflirecept nagyon megbízható és még mindig variálható. Vagyis, ha biztosra szeretnék menni, akkor előhúzom ezt a tavaly kikísérletezett receptet, ráadásképpen ezúttal – jó minőségű – füstölt, főtt sonka került a puha belsejébe, fekete szezámmag pedig a tetejére.  Most sem okozott csalódást…     Hozzávalók: 1 kg finomliszt 2 ek. só 2 csomag (14… Tovább »

Mennyei hógömbök, avagy fehér csokis, kókuszos trüffel áfonyával

Már azon gondolkodom, mit, milyen édességet lehetne készíteni karácsonyra. Olyanokat szeretnék kipróbálni, amelyeket már jó pár nappal előtte meg lehet csinálni. Na, ez a trüffelgolyó ilyen. Igaz, hogy hűtőben tárolandó, mert szobahőmérsékleten előbb-utóbb el kezd “olvadni”, de azt sem bánom. Inkább a kérdés az, a család megállja-e, hogy ne járjon rá addig. A próbára szánt… Tovább »

Almás – aszalt szilvás süti

Nem is olyan régen, ugyanezt a receptet vörösáfonyával készítettem el. Most aszalt szilvával próbáltam ki az almás süteményt. A családnak ez is bejött. 🙂      Hozzávalók: 17,5 dkg vaj 2 dl habtejszín 0,8 dl tej 30 dkg liszt 3 tojás 23 dkg nádcukor  15 dkg aszalt szilva 4 db nagy alma tetejére: 2-3 ek…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!