Álom.Íz.Világ.

Joghurtos pite fahéjas almával

Azon gondolkodom, miért nem sütöttem eddig ilyen sütit. Nagyon egyszerű, pikk-pakk elkészül és rendkívül finom ez a puha, szaftos pite. Gyanítom, sokféle gyümölccsel ki fogom még próbálni.      Hozzávalók: 20 dkg puha vaj 15 dkg porcukor 3 tojás 10 dkg görög joghurt 1 citrom reszelt héja 20 dkg liszt fél csomag sütőpor (6 g)… Tovább »

Isteni csokis, mascarponés fánkfalatok

Arra gondoltam, az idei farsang se múljon el fánk nélkül. Legutóbb anyósom sütötte meg az isteni, klasszikus szalagos fánkját, én ezúttal az egyszerűbb változatot választottam. 🙂 Abból indultam ki, hogy ha túróból lehet fánkot sütni, akkor krémsajtból miért ne lehetne… A gyerekek imádták! Ami nekem még nagyon szimpatikus volt az az, hogy szinte alig szívott… Tovább »

Ropogós, sonkás-vajas kifli – egyszerűen

Ez a kiflirecept nagyon megbízható és még mindig variálható. Vagyis, ha biztosra szeretnék menni, akkor előhúzom ezt a tavaly kikísérletezett receptet, ráadásképpen ezúttal – jó minőségű – füstölt, főtt sonka került a puha belsejébe, fekete szezámmag pedig a tetejére.  Most sem okozott csalódást…     Hozzávalók: 1 kg finomliszt 2 ek. só 2 csomag (14… Tovább »

Mennyei hógömbök, avagy fehér csokis, kókuszos trüffel áfonyával

Már azon gondolkodom, mit, milyen édességet lehetne készíteni karácsonyra. Olyanokat szeretnék kipróbálni, amelyeket már jó pár nappal előtte meg lehet csinálni. Na, ez a trüffelgolyó ilyen. Igaz, hogy hűtőben tárolandó, mert szobahőmérsékleten előbb-utóbb el kezd “olvadni”, de azt sem bánom. Inkább a kérdés az, a család megállja-e, hogy ne járjon rá addig. A próbára szánt… Tovább »

Almás – aszalt szilvás süti

Nem is olyan régen, ugyanezt a receptet vörösáfonyával készítettem el. Most aszalt szilvával próbáltam ki az almás süteményt. A családnak ez is bejött. 🙂      Hozzávalók: 17,5 dkg vaj 2 dl habtejszín 0,8 dl tej 30 dkg liszt 3 tojás 23 dkg nádcukor  15 dkg aszalt szilva 4 db nagy alma tetejére: 2-3 ek…. Tovább »

Almás sütemény aszalt áfonyával

A hétvégén sok-sok vendéget vártunk. Mivel az idő szűkös volt, olyan receptet kellett elővennem, amelyet gyorsan el lehet készíteni. Épp akkor vettem kézbe a legfrissebb GoodFood magazint és abban találtam egy almás-szedres süteményt. Eldöntöttem, hogy kiindulási alapnak jó is lesz. A tejszín mellett került bele tej, aszalt vörösáfonya és az almát jobbnak láttam reszelni (a… Tovább »

Csokoládés máktorta – egyszerűen

Tipikus eset, amikor egy nyüzsgő vasárnap délután a gyerkőcök megkérdezik: Anya, csinálsz valami édességet? Ilyenkor megnézem mi van itthon és igyekszem összehozni valamit. Ebben a csokis máktortában semmi extra dolog nincs, mégis finom. 🙂     Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé  20 dkg vaj 10 dkg nádcukor 2 tojás 8 dkg darált mák 12 dkg liszt 2… Tovább »

Brie sajtos kosárkák pirított gombával – vacsora 30 perc alatt

Vacsorára 30 perc alatt elkészül ez a sajtos-gombás kosárka. Gyors, mert ezúttal leveles tésztát használok ill. amíg elősütöm a kosárkát, addig a töltelék is elkészül. Húsféle ugyan nincs benne, de szerintem így is ízletes fogás. A vajon pirított barna csiperke (hámozni nem szabad, csak mosni!) a kulcsa az egésznek. Az újhagyma, a brie sajt és… Tovább »

Sütés nélküli sajttorta erdei gyümölcsökkel

Nigella sajttortájának receptjét nézegettem és eldöntöttem, hogy az egyik kedves gyermekkori barátnőmnek születésnapjára ehhez hasonló tortát fogok készíteni. Többen is szoktunk készíteni a családban sajttortát, a húgomnak is van egy nagyon jó receptje, de azt sütni kell. Ezt nem és – valljuk be – a nagy, nyári melegben ez nem egy hátrány. Gyorsan elkészíthető, egyedül… Tovább »

Gyors tésztavacsora zöldségekkel, csirkemellel és feta sajttal

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető ez a tésztaétel. Főleg azért, mert párhuzamosan lehet dolgozni az alapanyagokkal. Amíg fő a tészta (a zöldségekkel együtt), addig meg lehet csinálni a hagyma-bacon-csirkemell fejezetet. Ezután már csak a sajtos-tejszínes-tojásos “öntetet” kell elkészíteni és mehet a sütőbe az egész.      Hozzávalók: 25 dkg bucatini tészta (vagy makaróni) 10 dkg zöldborsó… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!