Álom.Íz.Világ.

Mézes, joghurtos sajttorta szederöntettel

Pár hete tiramisut szerettem volna készíteni, de végül elmaradt, a megvásárolt mascarpone pedig ott maradt a hűtőben. Gyakran használom tésztaételekhez, így most is elhasználhattam volna, de eldöntöttem, ebből bizony sajttorta lesz. Régen készítettem már, azonban a friss szeder látványa mindig valamilyen sütemény elkészítésére ösztönöz.     Hozzávalók: 10 dkg vajas keksz 5 dkg mandula 8… Tovább »

Cseresznyés süti – így egyszerűen

Ez a sütemény sokféle nyári gyümölccsel (barack, meggy, szeder) elkészíthető. Nekünk ez a cseresznyés illetve a cseresznyés-meggyes változat a kedvencünk. Mindössze 40 dkg – kimagozott – gyümölcs, 10 perc munka és 50 perc sütési idő kell hozzá. Vigyázat! Rendkívül gyorsan fogy…     Hozzávalók: 40 dkg kimagozott  cseresznye 7,5 dkg vaj 7,5 dkg porcukor 1/2… Tovább »

Cukormentes, epres túrótorta

Ennek a túrótortának a receptje anno nagy sikert aratott. Szeretettel veszem elő mindig, újra és újra. Ezúttal kipróbáltam egy még karcsúbb, egészségesebb változatot. A lisztet teljes kiőrlésű lisztre cseréltem, “cukorpótlónak” pedig egy természetes édesítőszert, az eritritet használtam.  Nem lett túl édes, nekünk, felnőtteknek tökéletesen megfelelt, a gyerekek kaptak a tetejére porcukrot.     Hozzávalók: 1… Tovább »

Isteni csokis, mascarponés fánkfalatok

Arra gondoltam, az idei farsang se múljon el fánk nélkül. Legutóbb anyósom sütötte meg az isteni, klasszikus szalagos fánkját, én ezúttal az egyszerűbb változatot választottam. 🙂 Abból indultam ki, hogy ha túróból lehet fánkot sütni, akkor krémsajtból miért ne lehetne… A gyerekek imádták! Ami nekem még nagyon szimpatikus volt az az, hogy szinte alig szívott… Tovább »

Erdei gyümölcsös, omlós, diós keksz

Igazi karácsonyi aprósütemény. Igazából angyalszemnek is lehetne nevezni, legfőképp arra hasonlít ez az édes, omlós, nagyon finom sütemény. Került bele darált dió, sok-sok vaj és a végén színpompás, kicsit savanykás lekvár a ráadás. “Gyerekbarát”, vagyis könnyen elkészíthető gyerkőcök segítségével is. Én ezúttal a kislányom segítségével készítettem el, aki nagyon lelkesen morzsolta a tésztát, formázta a… Tovább »

Szedres-szilvás pite mogyoróval

A hűtőben unatkozott három maréknyi szeder és egy kisebb tál szilva. Sok gyümölcsöt eszünk, de most kibővült a választék, így nem szerettem volna, ha bármelyik is megromlik. Ezért dönteni kellett, és ezúttal a két “sötétre” esett a választásom. Omlós tésztára ültettem őket, egy kevés fahéjjal fűszerezve. A tejére mogyoróval összekevert morzsa került. (Ha nincs otthon… Tovább »

Rákóczi-túrós

Az eredeti receptet a Nők Lapja Desszert egyik számában olvastam. Egy-két dolgot megváltoztattam, pl. szívesebben használtam hozzá igazi vaníliát és a tésztájába tettem citromhéjat. Én, ha linzert készítek, mindig teszek bele. Illatos, ízletes tőle a tészta. A túrós réteg homogén lett, nem morzsás, mert krémes, házi túrót használtam és robotgéppel még simára is kevertem a… Tovább »

Egy egészséges és finom reggeli – Vaníliás zabkása krémes joghurttal és eperrel

Vasárnap este van. Holnap kezdődik egy újabb hét. Munka, suli, ovi (pontosabban, betegség miatt nagyszülők), rohanás. Arra gondoltam, jó fej leszek, elkészítem előre a hétfői reggelit, hogy jól induljon a nap ill. az egész hét. 🙂 Zabkását készítettem, tettem bele vaníliát, krémes görög joghurtot, citromhéjat, mézet, gyümölcsöt. Már így felsorolva, külön-külön is jól hangzik, nem?!… Tovább »

Vaníliás túrós lepény aszalt vörösáfonyával

Legutóbb aszalt szilvával készítettem ezt a túrós lepényt, ezúttal vörösáfonyával és egy rúd vaníliával próbáltam ki. Bár azért – a múltkori sikerre való tekintettel – került bele aszalt szilva is. 🙂 Továbbra is igaz, hogy egy egyszerűen, gyorsan elkészíthető desszert.     Hozzávalók: 1 kg túró 16 dkg lágy vaj 6 evőkanál búzadara 2 evőkanál… Tovább »

Meggyes máktorta

A húgom gyakran készít olyan máktortát, amelybe alig kell liszt. A mákot nagyobb mennyiségben kell beletenni és így csak ki kell pótolni egy kevéske liszttel, hogy azért összeálljon a tészta. Rendkívül finom, mert nagyon zaftos, kicsit a brownie-hoz tudnám hasonlítani az állagát. 🙂 Én a meggyes-mákos muffinom tésztáját vettem alapul, eltoltam a mák-liszt arányát, a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!