Álom.Íz.Világ.

Sajtos-sonkás cukkinitekercsek – villámgyorsan

Mindössze egy (vagy kettő) zsenge cukkini, sonka és krémes sajt szükséges ahhoz, hogy egy ízletes köretet – akár főételt – készítsünk fél óra alatt. Én legutóbb füstölt sonkával készítettem, de egy kicsit sósnak találtam, ezért a jövőben ki fogom próbálni többféle sonkával…     Hozzávalók: 20 minitekercshez 1 db zsenge cukkini 7-8 vékony szelet sonka… Tovább »

Ropogós, sonkás-vajas kifli – egyszerűen

Ez a kiflirecept nagyon megbízható és még mindig variálható. Vagyis, ha biztosra szeretnék menni, akkor előhúzom ezt a tavaly kikísérletezett receptet, ráadásképpen ezúttal – jó minőségű – füstölt, főtt sonka került a puha belsejébe, fekete szezámmag pedig a tetejére.  Most sem okozott csalódást…     Hozzávalók: 1 kg finomliszt 2 ek. só 2 csomag (14… Tovább »

Gyors tésztavacsora zöldségekkel, csirkemellel és feta sajttal

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető ez a tésztaétel. Főleg azért, mert párhuzamosan lehet dolgozni az alapanyagokkal. Amíg fő a tészta (a zöldségekkel együtt), addig meg lehet csinálni a hagyma-bacon-csirkemell fejezetet. Ezután már csak a sajtos-tejszínes-tojásos “öntetet” kell elkészíteni és mehet a sütőbe az egész.      Hozzávalók: 25 dkg bucatini tészta (vagy makaróni) 10 dkg zöldborsó… Tovább »

Egy gyors vacsora – Cukkinis-baconös pite mozzarellával

Kimaradt három tojássárgája a rákóczi-túrós készítésekor és innen jött az ötlet, hogy egy sós pite tejszínes “mártásához” jól jöhet. Volt itthon két zsenge cukkini, két tasak mozzarellagolyó, leveles tészta a fagyasztóban… A pitéket pedig nagyon szeretjük, sósan, édesen, mindegy. Gyors és egyszerű vacsora vagy kitűnő, előre elkészíthető vendégváró fogás mindössze 40 perc alatt.    … Tovább »

Spárgás-baconös tekercs sajtmártással

Indul a spárgaszezon! Ilyenkor igyekszem kihasználni, mert nem tart túl sokáig. Az előzetes tervben az szerepelt, hogy ebédre, köret készül belőle. Máshogy alakult. 🙂 Ha a szokásostól egy kicsit eltérő vacsorát szeretnél – a családnak vagy vendégeknek – az asztalra tenni, akkor ez jó választás lehet.       Hozzávalók: 2 db friss leveles tészta (40… Tovább »

Gombakrémmel töltött palacsinta

Még mindig van mit mutatnom a szülinapi menüsorból. Arra a svédasztalra készítettem egy – számomra – új fogást is. Most először próbáltam összehozni egy palacsintába tölthető gombakrémet. Legutóbb a húsos, töltött változat olyan nagy sikert aratott, hogy azt gondoltam, érdemes lenne folytatni ezt a “hagyományt”. Még amikor nekikezdtem sem tudtam pontosan, mi lesz ebből. Kipakoltam… Tovább »

Gnocchi zöldborsóval és baconnel

Színházban voltunk egy kissé szokatlan időpontban, ugyanis a gyerekeknek szóló előadás 11 órakor kezdődött. Így az ebéd elkészítésére nem sok idő maradt, a reggel megfőtt leves mellé tényleg valami extra gyors fogás kellett.  Szoktam ugyan készíteni krumpligombócot, de a fagyasztóban gyakran tartok gnocchit, mert sokféleképpen elkészíthető, rövid idő alatt készíthető belőle ízletes étel és nem… Tovább »

Színes zöldségek serpenyőben tojással és baconnel

Az alaphelyzet a következő: utazás előtti csomagolás, a hűtőben már csak pár darab élelmiszer várja, hogy mi lesz a sorsa és az idő rövid, nagyon rövid. Olyan ebéd kell, ami gyorsan kész van, nem kell vele sokat foglalkozni és nem utolsósorban kevés mosatlan edénnyel jár. A hűtőben van egy bontatlan csomag  bacon, pár darab tojás,… Tovább »

Pesztós csirkemell baconbe tekerve

Ebben a nagy nyári melegben igyekszem olyan ebédet készíteni, ami gyorsan kész van. Azért is választottam a csirkemellfilét, mert az mindig rövid idő alatt elkészíthető. Ezúttal 40 perc alatt asztalon volt ez az egyszerű, mégis ízletes fogás.   Hozzávalók: 2 db csirkemell 6 szelet bacon 6 tk. pesztó* 3 dkg vaj 1 dl száraz fehérbor… Tovább »

Spárgás-gombás kagylótészta

Lassan véget ér a spárgaszezon. Búcsúzóul még készítettem egy zöldséges tésztát, amelyben fontos szerepe van ennek a zöld, ropogós “rudacskának”. Hozzávalók: 30 dkg durum kagylótészta 1 db lilahagyma 3-4 gerezd fokhagyma 7 dkg kockázott bacon (császárszalonna) 3-4 ek. olívaolaj 7 db gomba 50 dkg zöld spárga só, bors 12 dkg fetasajt rozmaring Elkészítés: A spárgát… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!