Álom.Íz.Világ.

Egy izgalmas, egészséges köret – sült cékla fetával, almával

A céklák már egy ideje arra várnak, hogy felhasználjam őket. Sütöttem már tepsiben többször is, ezúttal a “fóliás” változatot próbáltam ki. Az alma-cékla-feta sajt hármast korábban már teszteltem, akkor nagy sikert aratott. Ezúttal is mézes-balzsamecetes öntet került rá, a csíra már csak hab volt a tortán.      Hozzávalók: 2 nagyobb cékla 4 ek. olívaolaj… Tovább »

Almás – aszalt szilvás süti

Nem is olyan régen, ugyanezt a receptet vörösáfonyával készítettem el. Most aszalt szilvával próbáltam ki az almás süteményt. A családnak ez is bejött. 🙂      Hozzávalók: 17,5 dkg vaj 2 dl habtejszín 0,8 dl tej 30 dkg liszt 3 tojás 23 dkg nádcukor  15 dkg aszalt szilva 4 db nagy alma tetejére: 2-3 ek…. Tovább »

Ínycsiklandó levesek hűvös, őszi napokra

Hűvös, hideg időben – akár itthon, akár a munkahelyen – annyira jól esik egy tál forró leves. Arra gondoltam, összeszedem “egy csokorba” azokat a leveseket, amelyek receptje már felkerült a blogra és ősszel illetve télen is el lehet készíteni.   Krémes hagymaleves Abszolút kedvenc. Reszelt sajttal az igazi.     Hozzávalók: 2 óriás fej vöröshagyma… Tovább »

Almás sütemény aszalt áfonyával

A hétvégén sok-sok vendéget vártunk. Mivel az idő szűkös volt, olyan receptet kellett elővennem, amelyet gyorsan el lehet készíteni. Épp akkor vettem kézbe a legfrissebb GoodFood magazint és abban találtam egy almás-szedres süteményt. Eldöntöttem, hogy kiindulási alapnak jó is lesz. A tejszín mellett került bele tej, aszalt vörösáfonya és az almát jobbnak láttam reszelni (a… Tovább »

Almás zabkása fahéjas dióval

Szerencsére a gyermekeim is rájöttek, milyen finom reggeli (vagy vacsora) a zabkása. Szerintem fontos, hogy ízletesen legyen elkészítve. A legutóbbi alkalommal, az utolsó cseppig elfogyott az epres-vaníliás finomság .  A nyaralásunkon megkóstolták az almás változatot, amely szintén elnyerte a tetszésüket. Így arra gondoltam, itthon is kipróbálom. Szerették. 🙂 Ha marad egy kevés, azt csatos üvegbe… Tovább »

Máglyarakás

Máglyarakást gyakran készítek és a blogra is feltettem már a receptjét. Most egy új formában (több kisebb kerámiaedényben) próbáltam ki. Ez a variáció talán még jobban sikerült, sokkal intenzívebbek az ízek. Szerintem megéri kipróbálni! 🙂     Hozzávalók: 4 adaghoz 6 db alma 6 db szikkadt kifli 2 db tojás (+ 1 tojásfehérje, elhagyható) 6… Tovább »

Almás-diós csemege muffinformában

Utazni készültünk és olyan édességet szerettem volna vinni, amely bírja a többórás utat és jól, praktikusan lehet szállítani. No és nem mellesleg gyorsan elkészíthető, hiszen ilyenkor – idő hiányában – a csomagolásé a főszerep. A muffin ilyenkor a legkézenfekvőbb megoldás. Most is erre esett a választás, viszont szerettem volna valami újat kipróbálni.  Hamisítatlanul ősz van, így… Tovább »

Leves őszi hangulatban – birskörte almával

Mindig tanul az ember… Egy héttel ezelőtt a piacon örömmel láttam, hogy megjelent a birsalma. Ez az az egyik olyan gyümölcs, amelyet gyerekkoromban nem szerettem. Nagymamám gyakran készített kompótot a dédinknek, mert nagy kedvence volt. Én mindig csak a levét ittam meg, mert az iszonyatosan finom, illatos volt. Felnőtt lettem, mire rájöttem, nem is olyan… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!