Álom.Íz.Világ.

Cseresznyés süti – így egyszerűen

Ez a sütemény sokféle nyári gyümölccsel (barack, meggy, szeder) elkészíthető. Nekünk ez a cseresznyés illetve a cseresznyés-meggyes változat a kedvencünk. Mindössze 40 dkg – kimagozott – gyümölcs, 10 perc munka és 50 perc sütési idő kell hozzá.

Vigyázat! Rendkívül gyorsan fogy…

 

 

Hozzávalók:

  • 40 dkg kimagozott  cseresznye
  • 7,5 dkg vaj
  • 7,5 dkg porcukor
  • 1/2 vaníliarúd kikapart magjai (vagy 5 g vaníliás cukor)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 3 tojás
  • 22,5 dkg finomliszt
  • 6 g sütőpor
  • 0,6 dl tej
  • 7,5 dkg kristálycukor
  • 1 tk. rumaroma (el is hagyható)
  • tetejére: fahéjas porcukor

 

 

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra melegítem és egy gyümölcskenyérformát kibélelek sütőpapírral.

A vajat a porcukorral, a vaníliával  és a citrom reszelt héjával – robotgép segítségével – habosra keverem, majd egyesével hozzáadom a tojások sárgáját. Egy másik tálban összekeverem a lisztet, az egy csipetnyi sót és a sütőport. A robotgépet ismét bekapcsolom és a tojásos masszához hozzáadok 3-4 kanál lisztet úgy, hogy közben hozzáadagolom a tejet is. 

 

 

A tojásfehérjéket habbá kezdem verni, és amikor kezd összeállni, hozzáadom a kristálycukrot és közepesen kemény habbá verem. Ezt a cukros habot, a maradék liszttel felváltva – egy fakanál segítségével – a tojásos masszához keverem. A legvégén hozzáadom a rumot, majd beleöntöm a formába és rászórom a kimagozott cseresznyét.

50 perc alatt megsütöm, majd a formában hagyom kihűlni. Tálalás előtt fahéjjal elkevert porcukorral hintem meg.

Jó étvágyat!

 

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!