Álom.Íz.Világ.

Lisztmentes, mandulás répatorta

Régóta kacérkodtam már a gondolattal, hogy nekiugrok egy répatortának. Ettem már, de még nem készítettem. Hozzáadott cukor nélkül készült, édesítésére eritritet és mézet használtam. Bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a végén, rutinból meghintettem porcukorral… 🙂 De ez maradjon közöttünk! 🙂

A végén egy igazi csemege született, amelyen érződött, hogy tele van minden földi jóval.

 

 

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb (vagy 3 db karcsúbb) sárgarépa
  • 3 db tojás
  • 6 dkg eritrit
  • 15 dkg méz
  • 1 csipet só
  • 15 dkg darált mandula
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 15 dkg olvasztott vaj

 

 

Elkészítése:

A sütőt 160 fokra melegítem, egy 23 cm-es, kapcsos tortaformát pedig kibélelek sütőpapírral.

A répát meghámozom, majd – nagy lyukú reszelőn – lereszelem. A diót és a mandulát ledarálom, egy mély tálba teszem a kókuszreszelékkel, a fahéjjal és a csipetnyi sóval együtt. A robotgép táljába felütöm a tojásokat és az eritrittel, mézzel együtt habosra keverem, majd hozzáadom a száraz hozzávalókat, végül belekeverem a reszelt répát és az olvasztott vajat is.

A sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm a masszát és 50-55 perc alatt megsütöm. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor alufóliával takarjuk le.

Hagyjuk teljesen kihűlni, mert akkor szépen tudjuk majd szeletelni. (Ráadásképpen készíthetünk hozzá citrusos mascarpone krémet.)

 

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!