Álom.Íz.Világ.

Fűszeres, sült zöldségek – egy egyszerű, de nagyszerű köret

Vegyél  néhány zöldségfélét, fűszerezd be, önts rá olívaolajat, tedd a sütőbe és készíts mellé egy jó kis mártogatóst. Gyakorlatilag ennyi a feladat és 30 perc múlva az asztalra tehetsz egy kiváló köretet, de akár önálló fogásként is megállja a helyét. Amíg tart az újburgonyaszezon, érdemes kipróbálni.

 

 

Hozzávalók:

  • 10 db parázsburgonya (kisméretű újburgonya)
  • 6-7 db közepes fej csiperkegomba
  • 15 szál zöldspárga
  • 1 maréknyi zöldhüvelyű bab (fagyasztott)
  • 1 maréknyi zöldborsó
  • provance-i fűszerkeverék
  • só, bors
  • olívaolaj
  • 2 púpos evőkanál sajtkrém
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1-2 gerezd fokhagyma 
  • snidling – ízlés szerint

 

 

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra melegítem, a tepsit kibélelem sütőpapírral.

Megmosom a parázsburgonyát (nem hámozom), a spárgát és a gombát. A burgonyát három, a gombát hat részre, a spárgát 3 cm-es darabokra vágom. Beleteszem egy mély tálba, melléteszem a zöldbabot és a borsót. Sózom, borsozom, megszórom provance-i fűszerkeverékkel, majd meglocsolom olívaolajjal. A sütőpapírra borítom és a meleg sütőben 30 perc alatt megsütöm (közben egyszer óvatosan átforgatom).

Amíg sülnek a zöldségek, elkészítem az öntetet (mártogatóst). Ehhez a sajtkrémet kikeverem a tejföllel, hozzáadom a zúzott fokhagymát, az aprított metélőhagymát, majd megsózom és alaposan összekeverem.

Forrón tálalom.

 

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!