Álom.Íz.Világ.

Csokis-sárgabarackos kifli, gyorsan, egyszerűen

Régóta terveztük már, hogy a fiam osztályával sütünk valamit, közösen! Limara csokis kiflijét választottam, de vittünk bele egy kis csavart. Került bele aszalt sárgabarack és ebből a gyümölcsből készült dzsemet használtunk a töltelékhez. Ja és mindjárt dupla adagot (64 darabot) készítettünk.

Nagyon ügyesek voltak a gyerekek. Tésztát gyúrtak, formáztak, nyújtottak, kentek, mázoltak. Közben elmesélték, ki, mit csinál otthon, kinek az anyukája mit és hogy készít, ki, mit szeret a legjobban.  Bízom benne, hogy egy élménnyel gazdagabbak lettek! Én biztosan! 🙂

 

 

Hozzávalók:

32 darabhoz

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 tk. só
  • 7 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 3 dl langyos tej
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 3,5 dkg élesztő

Töltelékhez:

  • 120 g csokoládé (legalább a 2/3-a étcsoki)
  • 2 ek. sötét kakaópor 
  • 7 dk g cukor
  • 2 maréknyi aszalt sárgabarack
  • 3 ek. sárgabaracklekvár vagy -dzsem

Tetejére:

  • 1 db tojás
  • porcukor

 

 

Elkészítése:

Azért szeretem ezt a receptet, mert villámgyorsan elkészíthető ez a csokis kifli.

Egy mély tálba öntöm a kimért lisztet, a sót, a cukrot, elkeverem. Rámorzsolom az élesztőt, ráöntöm a langyos tejet, beleütöm a tojást, végül ráöntöm az olvasztott vajat. A hozzávalókat összedolgozom, lágy tésztává gyúrom, majd négy részre osztom és gömbölyítem. A gömbölyítés kimaradhat, én csak azért szoktam így csinálni, mert könnyebb lesz kör alakúra nyújtani a tésztát. Szóval a tenyerem közepébe teszem a tésztadarabot és a szélét – körbe-körbe, egymásután –  a “tésztagombóc” közepe felé hajtom és lenyomom, deszkára fordítom, konyharuhával letakarom és 15-20 perc pihentetés következik. Amíg a tészta pihen, elkészítem a tölteléket.

  

 

A töltelékhez a késes robotgépbe teszem az aszalt sárgabarackot és apróra vágom, majd kiöntöm egy tálba. A robotgépbe teszem a nagyobb darabokra tört csokoládét és a cukrot. Szintén összeaprítom és mehet a tálba. Ehhez jön még a kakaópor, végül a sárgabaracklekvár (dzsem). 

A sütőt 200 fokra melegítem, a tepsiket kibélelem szilikonos sütőpapírral.

Két tésztadarabot kör alakúra (kb. 30 cm átmérőjűre) nyújtok, az egyikre rákenem a csokis-barackos massza felét, majd ráborítom a másik tésztalapot. Óvatosan lenyomkodom, majd egy pizzavágóval vagy egy éles késsel 16 körcikkre osztom és egyesével szorosan feltekerem. Ugyanígy teszek a másik két tésztadarabbal is.

A kifliket a tepsire sorakoztatom, lekenem tojással és 15-20 perc alatt megsütöm. 

Tálalás előtt porcukorral hintem meg.

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!