Álom.Íz.Világ.

Szatmári szilvás, zabpelyhes muffin

Nemrég jutottam hozzá egy üveg igazi, szatmári szilvalekvárhoz. Semmi hozzáadott cukor, csak gyümölcs. Isteni! Úgy terveztem, először egy buktába kerül bele, de ez a muffin beelőzte. Nem bánom.

Eddig zabpelyhet még nem tettem muffinba, de azt kell, hogy mondjam, jót tett neki…

 

 

Hozzávalók:

12 darabhoz

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg finomszemű zabpehely
  • 2.8 dl joghurt
  • 13 dkg nádcukor (vagy méz)
  • 5 dkg darált törökmogyoró
  • 0.5 tk. szódabikarbóna
  • 2.5 tk. sütőpor
  • 1.5 tk. fahéj
  • 1 tojás
  • 0.8 dl olaj
  • 12 tk. szilvalekvár
  • tetejére: porcukor

 

 

Elkészítése:

A sütőt bekapcsolom 180 fokra. A muffinsütő mélyedéseibe papírkapszlikat helyezek.

A zabpelyhet belekeverem a joghurtba és állni hagyom. Egy mély tálban összekeverem a száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, a darált mogyorót, a fahéjat, a szódabikarbónát és a sütőport.

Egy másik tálban villával lazán felverem a tojást, majd hozzáadom a cukrot és elkeverem. Végül belekerül az olaj és a joghurtos zabpehely is.

 

 

Végül összekeverem a száraz és nedves anyagokat, majd a muffinsütő mélyedéseibe kanalazom a masszát úgy, hogy mindegyiket a feléig töltöm meg. 

Erre kerül 1-1 teáskanál szilvalekvár, majd a maradék massza.

20-25 perc alatt megsütöm.

Kiveszem a sütőből és legalább 5-10 percig pihentetem, mielőtt kiszedem a muffinsütőből mélyedéseiből.

 

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!