Álom.Íz.Világ.

Joghurtos pite fahéjas almával

Azon gondolkodom, miért nem sütöttem eddig ilyen sütit. Nagyon egyszerű, pikk-pakk elkészül és rendkívül finom ez a puha, szaftos pite. Gyanítom, sokféle gyümölccsel ki fogom még próbálni. 

 

 

Hozzávalók:

  • 20 dkg puha vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 10 dkg görög joghurt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 20 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor (6 g)
  • 5 db alma
  • 2 kávéskanál fahéj

 

 

Elkészítése:

Az almákat meghámozom és vékony szeletekre vágom. Egy jénaiba teszem, megszóróm fahéjjal, lefedem és a mikrohullámú sütőbe teszem 5 percre, a legmagasabb fokozatra. A puhára párolt almát kihűtöm.

A sütőt 170 fokra melegítem.

A puha vajat és a porcukrot – robotgép segítségével – habosra keverem, hozzáadom egyesével a tojásokat, majd a joghurtot. Egy tálban összekeverem a lisztet, a sütőport és reszelt citromhéjat. A tojásos masszához hozzáadom a sütőporos lisztet és alaposan összekeverem.

 

 

Egy kb. 25×20 cm-es tepsit kibélelek szilikonos sütőpapírral. Beleöntöm a tésztát, a tetejére pedig egyenletesen ráterítem a párolt, fahéjas almaszeleteket. 

35 perc alatt megsütöm. Tálalás előtt meghintem porcukorral.

 

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!