Álom.Íz.Világ.

Isteni csokis, mascarponés fánkfalatok

Arra gondoltam, az idei farsang se múljon el fánk nélkül. Legutóbb anyósom sütötte meg az isteni, klasszikus szalagos fánkját, én ezúttal az egyszerűbb változatot választottam. 🙂

Abból indultam ki, hogy ha túróból lehet fánkot sütni, akkor krémsajtból miért ne lehetne…

A gyerekek imádták! Ami nekem még nagyon szimpatikus volt az az, hogy szinte alig szívott magába olajat. (A papírszalvétát pl. nem is kellett egyszer sem cserélni alatta.)

 

 

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 2 tojás
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 2 ek. kristálycukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg tejföl
  • 1 csipet só
  • 15 dkg liszt
  • 1 mk. szódabikarbóna
  • sütéshez: napraforgóolaj
  • tálaláshoz: porcukor, olvasztott csokoládé (vagy lekvár)

 

 

Elkészítése:

A mascarponét egy mély tálban összekeverem a tojásokkal, a kétféle cukorral, a citrom lereszelt héjával, a tejföllel és a csipetnyi sóval. A liszthez hozzákeverem a szódabikarbónát, majd a tojásos, krémsajtos masszához öntöm és alaposan elkeverem.

Egy serpenyőben olajat forrósítok és – két megolajozott kanál segítségével – “galuskákat” szaggatok bele. Mindkét oldalukat aranybarnára sütöm.

Még melegen megszórom porcukorral, tálaláskor olvasztott csokoládét csurgatok rá. (Ha túl sűrű az olvasztott csoki, akkor teszek bele pár csepp olajat.)

 

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

 

akkor látogass el a

 

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!