Álom.Íz.Világ.

Egy izgalmas, egészséges köret – sült cékla fetával, almával

A céklák már egy ideje arra várnak, hogy felhasználjam őket. Sütöttem már tepsiben többször is, ezúttal a “fóliás” változatot próbáltam ki. Az alma-cékla-feta sajt hármast korábban már teszteltem, akkor nagy sikert aratott. Ezúttal is mézes-balzsamecetes öntet került rá, a csíra már csak hab volt a tortán. 

 

 

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb cékla
  • 4 ek. olívaolaj
  • 3 tk. méz
  • 3 ek. balzsamecet
  • 2 db alma
  • pár csepp citromlé
  • 20 dkg feta sajt
  • 1 maréknyi brokkolicsíra

 

 

Elkészítése:

A sütőt 200 fokra melegítem. 4 db alufóliadarabot készítek elő, amelyek közepére 1-1 ek. olívaolajat teszek. A céklákat megmosom, félbevágom és – lapos felével lefelé – az alufóliára teszem, majd becsomagolom.

A sűtőrácsra teszem a négy kis csomagot és egy óra alatt megsütöm. Egy óra elteltével kiveszem a céklát és a fóliában hagyom kihűlni. Meghámozom, majd kis kockákra vágom őket. Rákanalazom a mézet és a balzsamecetet, alaposan összekeverem.

Az almát meghámozom, kockákra vágom és pár csepp citromlével meglocsolom. A feta sajtot szintén kis kockákra vágom. 

Egy tálba egymásra halmozom az összetevőket, a tetejére csírát szórok.

Jó étvágyat!

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!