Álom.Íz.Világ.

Bécsi túrós palacsinta

Már két hete is van annak, hogy túrós palacsintát készítettem. Nem a hagyományos, hanem a kicsit bonyolultabb, bécsi változatot. Valamennyivel több időt igényel az elkészítése, de megéri, mert nagyon finom, lágy töltelékkel van töltve a palacsinta.

 

dsc_0929-adjust-contrast-cut

 

Hozzávalók:

  • 15 db palacsinta
  • 50 dkg krémes tehéntúró
  • 10 dkg puha vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 db citrom héja
  • 2 maréknyi aszalt vörösáfonya
  • öntet: 3 dl habtejszín, 6 dkg porcukor, 2 db tojás

 

dsc_0930-adjust-contrast

 

Elkészítése:

15 darab palacsintát sütök. A töltelékhez a tojásokat kettéválasztom, a sárgáját (egy pohárban) félreteszem, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem. Egy mély tálban – robotgéppel – habosra keverem a lágy vajat a porcukorral. Majd egyenként hozzáadom a tojások sárgáját, a túrót, a reszelt citromhéjat és a vaníliarúd kikapart magjait. Végül belekeverem az aszalt vörösáfonyát és – óvatosan – a tojáshabot is.

Egy kb. 30×20 cm-es jénai tálat kivajazok és mellém készítem a palacsintákat ill. a túrókrémet. A sütőt 200 fokra előmelegítem.

A palacsintákra kanalazok a töltelékből, feltekerem, kettévágom és – egymást félig fedve – felsorakoztatom őket.

Az öntethez a tojásokat simára keverem a porcukorral, majd hozzáadom a tejszínt, elkeverem és ráöntöm a palacsintára. 20 perc alatt összesütöm.

Még forrón megszórom porcukorral.

 

 

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!