Álom.Íz.Világ.

Sonkás-fokhagymás rudak magokkal – 20 perc alatt

Villámgyors vendégváró falatok, amelyből egy adag (10 db) 20 perc alatt elkészül. Mindösszesen leveles tészta, feketeerdei sonka, fokhagymás olívaolaj, lenmag, szezámmag és egy tojás kell hozzá.

Az ötlet onnan jött, hogy karácsonyra készített a húgom nekünk – egy kis csatos üvegben – sült fokhagymás olívaolajat. A megsütött fokhagymagerezdeket olívaolajba tette, így nemcsak az ízletes hagymát, hanem a fűszeres olajat is fel lehet (sőt fel kell!) használni. Ezúttal az utóbbit használtam. Isteni!

 

dsc_0895-adjust-contrast

 

Hozzávalók:

10 darabhoz

  • 1 db leveles tészta (37 cm x 25 cm)
  • fokhagymás olívaolaj
  • 8 szelet feketeerdei sonka
  • lenmag
  • szezámmag
  • 1 db tojás

 

dsc_0898-adjust-contrast

 

Elkészítése:

A sütőt 200 fokra melegítem.

A leveles tésztát megkenem a fokhagymás olívaolajjal, ráteszem a szép sorban a sonkaszeleteket, majd 1,5 cm-es csíkokra darabolom a tésztát (20 db csík lesz belőle). Két darabot egymásra fordítok egy picit megnyomkodom, majd a két végénél fogva  – ellentétes irányba – párszor megtekerem. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom őket, megkenem a felvert tojással és megszórom a magokkal. 13-15 perc alatt aranybarnára sütöm.

 

dsc_0897-adjust-contrast

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!