Álom.Íz.Világ.

Fűszeres joghurtban pácolt csirkefalatok szezámmagos bundában

Csirkehús, joghurt, fűszerkeverék, zsemlemorzsa, szezámmag. Mindössze ennyi alapanyag kell ahhoz, hogy egy nagyon egyszerű, mégis különleges ebédet hozzunk össze. De akár vendégeket is kínálhatunk vele. A falatokba szúrjunk egy-egy fogpiszkálót és már mehet is asztalra.

Ha nem találtok tandoori masala fűszerkeveréket, helyettesítsétek curryvel/kurkumával és zúzott fokhagymával.

 

 

dsc_0478-adjust-contrast

 

Hozzávalók:

  • 70 dkg filézett csirkecomb
  • 3 dl natúr joghurt
  • 1,5 tk. tandoori masala fűszerkeverék
  • panírozáshoz: zsemlemorzsa, szezámmag
  • kisütéshez: napraforgóolaj

 

dsc_0440-adjust-contrast-cut

 

Elkészítése:

A megmosott csirkecombokat nagyobb kockákra vágom. Ha lesznek leeső, kisebb részek, az sem baj. Így legalább mindenki megtalálja a kedvére valót. 

A joghurtot összekeverem a fűszerkeverékkel. A húst megsózom, majd beleteszem a fűszeres joghurtba. Alaposan átforgatom és folpackkal lezárom. Egy éjszakára hűtőbe teszem (persze elég neki pár óra is). Előkészítek egy szögletes jénai tálat, beleöntöm a zsemlemorzsát és a szezámmagot. A pácolt húst megforgatom a magos morzsában és forró olajban kisütöm. 

Jó étvágyat!

 

dsc_0451-adjust-contrast

 

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!