Álom.Íz.Világ.

Egy egészséges és finom reggeli – Vaníliás zabkása krémes joghurttal és eperrel

Vasárnap este van. Holnap kezdődik egy újabb hét. Munka, suli, ovi (pontosabban, betegség miatt nagyszülők), rohanás. Arra gondoltam, jó fej leszek, elkészítem előre a hétfői reggelit, hogy jól induljon a nap ill. az egész hét. 🙂

Zabkását készítettem, tettem bele vaníliát, krémes görög joghurtot, citromhéjat, mézet, gyümölcsöt. Már így felsorolva, külön-külön is jól hangzik, nem?! Egyetlen probléma adódott az este folyamán… a reggelire szánt zabkásánk egy szempillantás alatt elfogyott. 🙂

Egy szuper egészséges, laktató reggeli/tízórai/uzsonna/vacsora tele finomságokkal.

 

DSC_0859-adjust-contrast

 

Hozzávalók:

  • 1 bögre apró zabpehely
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre víz
  • 1 csipet só
  • 1/2 vaníliarúd
  • 3 púpos ek. görög joghurt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 ek. méz
  • 1 db körte
  • 6-8 szem eper
  • fahéj (ízlés szerint)

 

DSC_0860-adjust-contrast

 

Elkészítése:

A zabpelyhet a tejjel, a vízzel, egy kis csipet sóval és a vaníliarúd kikapart magjaival együtt felteszem főni. Gyakran megkeverve addig főzöm, még besűrűsödik és megpuhul a zabpehely. Kiszedem egy mély tálba és kihűtöm.

Hozzáadom a joghurtot, a mézet, a reszelt citromhéjat és az apró kockákra vágott gyümölcsöket. Kis tálkákba tálalom és a tetejét megszórom fahéjjal.

Jó étvágyat! 

 

DSC_0861-adjust-contrast

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!