Álom.Íz.Világ.

Csokoládés muffin fehér sapkával

Ismét egy muffin, amelyet ezúttal kétféle csokoládéval (tej- ill. fehér csoki) ízesítettem és eperrel “koronáztam”. Jelentem, a húsvéti tejcsokis nyuszikból 3 kilőve… 🙂

 

DSC_0804-adjust-contrast

 

Hozzávalók:

  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 16 dkg vaj
  • 15 dkg nádcukor
  • 2 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 0,5 kávéskanál sütőpor
  • 2,5 evőkanál sötét kakaópor 
  • krémhez: 20 dkg fehér csokoládé, 25 dkg mascarpone
  • tetejére: eper 

 

DSC_0820-adjust-contrast

 

Elkészítése:

A sütőt 175 fokra melegítem, a muffinsütőt kibélelem papírkapszlikkal.

Az összetördelt tejcsokoládét a vajjal együtt vízgőz felett megolvasztom, majd félreteszem hűlni. A tojásokat a barna cukorral habosra keverem. Egy másik tálba teszem a kimért lisztet, a sót, a sütőport és a kakaóport. A tojásos-cukros masszához hozzáadom a kihűlt vajas csokoládét, majd utolsó lépésként vegyítem a nedves ill. száraz hozzávalókat. Belekanalazom a muffinformákba és 25-30 perc alatt megsütöm.

Ne lepődjön meg senki, ha megrepedezik a teteje. Semmi gond, a díszítés miatt úgyis meg kell faragni egy picit a minitortákat.

 

DSC_0808-adjust-contrast 

 

Amíg sül a muffin, a fehér csokit – gőz felett – felolvasztom, majd hűlni hagyom. Gyakran megkeverem, hogy szép sima legyen. Ha kihűlt, beleteszem a mascarponét és alaposan összekeverem.

A muffinokat kihűtöm, megskalpolom (a púpos tetejüket egyenesre faragom), hogy stabilan álljon rajta a krém.

A csokis-mascarponés krémet habzsákba teszem és a süti tetejére “halmozom”. Megmosott, felszeletelt eperrel díszítem.

12 darab lesz belőle.

 

DSC_0812-adjust-contrast 

 

 Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

DSC_0817-adjust-contrast

 

DSC_0806-adjust-contrast

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!