Álom.Íz.Világ.

Medvehagymás-márványsajtos szendvicskrém

Ismét egy medvehagymás recept. Bár igazából nem is nagyon nevezhető receptnek, mert összesen 3 dolog és 3 perc kell hozzá. Nevezzük inkább ötletnek. Szóval egy ötlet, hogy ne a megszokott, hagyományos vaj kerüljön a reggeli kenyérre.

Az eredmény egy rendkívül jó állagú, jól kenhető, enyhén csípős krém, amelynek – nem utolsó sorban – gyönyörű színe van. 

Mi arra a mediterrán jellegű, aszalt paradicsomos, teljes kiőrlésű tönkölykenyérre kentük, amelyet előző nap ismét megsütöttem.

 

DSC_0332-adjust-contrast-cut

 

Hozzávalók:

  • 13 dkg márványsajt
  • 7 dkg vaj
  • 6-7 szál medvehagyma

 

DSC_0321-adjust-contrast

 

Elkészítése:

Egy késes robotgépbe teszem a megmosott medvehagymát és összeaprítom. Majd beleteszem a nagyobb darabokra összetördelt márványsajtot, a felkockázott vajat és a gép segítségével homogén krémet keverek belőle. 

A medvehagymával óvatosan bánjunk, mert amikor ilyen apróra vágjuk, nagyobb mennyiségben csípős lehet. Erre leginkább akkor figyeljünk, ha gyerekek is esznek majd belőle.

 

DSC_0331-adjust-contrast

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!