Álom.Íz.Világ.

Aszalt szilvás túrós lepény

Azért szeretem ezt a  sütit, mert nem kell hozzá sok minden, legalábbis semmi extra dolog. Ha veszek egy fél kiló túrót már nyert ügyem van.  Most volt itthon aszalt szilva, nem sok, de 10 dkg pont elég…

Gyors és nagyon-nagyon egyszerű recept, már mutattam egy picit másképp. Összekeverem a hozzávalókat és már mehet is a sütőbe. 5 perc előkészítés, 30 perc sütés. 

 

DSC_0931-adjust-contrast

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 8 dkg lágy vaj
  • 3 evőkanál búzadara
  • 1 evőkanál liszt
  • 7,5 dkg porcukor
  • 1 citrom héja és leve
  • 2 tojás
  • 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg aszalt szilva
  • tetejére: 3 teáskanál tejföl, 1 tojás
  • tálaláshoz: porcukor

 

DSC_0919-adjust-contrast

 

Elkészítés:

A vajat kisebb kockákra vágom, a túrót villával összetöröm. Ezután az összes hozzávalót (kivéve a szilvát) egy mély tálba teszem és karos robotgéppel simára keverem. A sütőt előmelegítem 200 fokra.

Egy kb. 25x20cm-es, kivajazott, lisztezett tűzálló tálba vagy tepsibe öntöm a túrós masszát, beleszórom az aszalt szilvát, bele is nyomkodom és a tetején elsimítom a masszát úgy, hogy a gyümölcs ne nagyon látszódjon ki. Megkenem a tejföllel elkevert tojással.

Kb. 30-35 percig sütöm. Hidegen és melegen is tálalható, porcukorral megszórva.

 

DSC_0929-adjust-contrast

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!