Álom.Íz.Világ.

Füstölt sajtos húsgolyó sütőben sütve

Fasírtot szoktam készíteni, ezt a – jóval diétásabb – változatot most készítettem először. Arra gondoltam, kipróbálom úgy, hogy a hús mellé ezúttal nem teszek semmilyen kenyérfélét, még morzsát sem. Ízét a fokhagyma és a füstölt sajt adja meg. Ráadásul nem bő olajban, hanem egy sütőpapírral bélelt tepsiben készítem el, így jóval kalóriaszegényebb falatkákról van szó.

 

DSC_0840-adjust-contrast-adjust-contrast

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéslapocka
  • 1 tojás
  • 3 nagyobb gerezd fokhagyma
  • bors
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt

 

DSC_0841-adjust-contrast

 

Elkészítése:

A sütőt 200 fokra melegítjük. Egy mély tálba tesszük a darált húst, a tojást, belereszeljük a fokhagymát és a füstölt sajtot. Sózzuk, borsozzuk. Kézzel jól összedolgozzuk, majd pici golyókat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk azokat. Zsiradék nem szükséges alá, mert a húsból és a sajtból kisül annyi, amennyi ahhoz kell, hogy 20-25 perc után – megrázva a tepsit – átforgassuk a húsgolyókat. Így még 5-10 percig sütjük.

Főzelék vagy saláta mellé, de akár partifalatként is el tudom képzelni.  

 

DSC_0849-adjust-contrast

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára és csatlakozz az oldal kedvelőihez.

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!