Álom.Íz.Világ.

Mézes joghurt gránátalmával, zabpehellyel és magokkal

Egészséges, tápláló reggeli, amellyel igazán jól indul a nap. Vagy egy könnyű, lágy, mégis izgalmasan ropogós vacsora.

DSC_0030A

 

Hozzávalók:

  • 25 dkg görög joghurt
  • 1,5 ek. méz
  • 1/2 db gránátalma
  • 3 ek. napraforgómag
  • 3 ek. zabpehely
  • 2 ek. lenmag
  • 2 ek. kókuszreszelék
  • 1 tk. pirított szezámmag

 

DSC_0027A

 

Elkészítés:

A görög joghurtot elkeverem a mézzel. A zabpelyhet és a napraforgómagot egy száraz serpenyőben 1-2 perc alatt világosbarnára pirítom, majd kihűtöm.

Előveszek egy üvegedényt és az aljára szórom a zabpelyhet, a napraforgómagot, a kókuszreszeléket és a lenmagot, majd ráöntöm a mézes joghurtot. A gránátalmát félbevágom és óvatosan kiszedem a magjait, amit a joghurtra teszek és megszórom a pirított szezámmaggal. 

Ezzel a mennyiséggel egy 0,5 literes üvegedény lett tele, amelyből két fő bőségesen jól lakik. Célszerű 1-2 órán belül elfogyasztani, amíg a magok és zabpehely még ropogós. 

Ha csatos üvegbe tesszük, munkahelyre is könnyen vihetjük magunkkal reggelire, tízóraira.

 

DSC_0024A

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!