Álom.Íz.Világ.

Túrótorta szederrel – egyszerűen

A héten már többször neki szerettem volna futni valami túrós sütinek, mert a hűtőnkben ott várakozott egy kiló házi túró. Sajnos azonban mindig közbejött valami, így mindig csak halogattam. Végül szerdán megkaptam az utolsó lökést, ami hiányzott. A szomszédból kaptunk egy tál, gyönyörű szedret és már össze is állt a fejemben egy gyümölcsös-túrós variáció.

Végtelenül egyszerű elkészíteni, mert a hozzávalókat egy tálban össze kell keverni, beleönteni a tortaformába, rápakolni a szedret és mehet is a sütőbe. A végeredmény egy rendkívül krémes (tészta/alj nélküli!) torta, ami állagában nagyon hasonlít a sajttortára. Tán még jobb is! 😉

Ja, és összesen két evőkanál liszt van benne…

 

DSC_0214A 

Hozzávalók:

  •  1 kg házi tehéntúró
  • 16 dkg felkockázott vaj
  •  6 evőkanál búzadara
  •  2 evőkanál liszt
  • 15 dkg cukor
  •  2 csomag vaníliás cukor
  •  1 citrom héja és leve
  •  4 tojás
  •  2 csipet só
  •  1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • tetejére: 35 dkg szeder

DSC_0260A

 

Elkészítés:

A hozzávalókat egy mély tálba teszem és karos robotgéppel simára keverem. Gyakorlatilag egy homogén túrókrémet kell, hogy kapjak.

A sütőt előmelegítem 180 fokra és megmosom a szedret. Egy 23 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm a túrós masszát és a tejére sorakoztatom körbe-körbe a szederszemeket. Néhány darabot meghagyok a tálaláshoz.

DSC_0270A

Előbb 180 fokon sütöm 25 percet, majd mérsékelem a hőt 160 fokra és így is sütöm 25 percig.

Fontos, hogy jól kihűtsük, tegyük hűtőbe és utána szedjük le róla a kapcsos formát ill. a sütőpapírt, mert akkor lehet szépen szeletelni. 

Jó étvágyat hozzá!

DSC_0256A

DSC_0266A

 

 

Ha szeretnél folyamatosan értesülni az újdonságokról,

akkor látogass el a

blog facebook oldalára is.

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kedves Ágnes!
    Ha minden igaz, a cím alatti “információs sorban ” található egy nyomtató ikon.
    Annak segítségével lehet nyomtatni.
    Minden jót kívánva, üdvözlettel Kriszta

  2. Tímár Ágnes Pintérné says:

    Hogy tudom kinyomtatni?
    Nagyon fincsinek tűnik.

  3. Kedves Yellow Nectarine! Ezt nem igazán értem. A quiche egy omlós tésztával készülő, tejszínes-tojásos lepény. Ez túrótorta, amelynél fontos, hogy a túró krémes legyen, ne morzsás és jól dolgozzuk össze a hozzávalókat. Remélem legközelebb sikerrel jár! Minden jót kívánok!

  4. Yellow Nectarine says:

    Nem tudom hogy milyen túrótorta van ezen a képen de nekem quiche lett ebböl a receptböl

  5. cvitamin says:

    Egy ilyen receptre vártam már nagyon régen:-)
    Családom bizonyára értékeli majd, mert az 1 kg túró ezt garantálja. Én pedig nagyon szeretem az ilyen egyszerűen elkészíthető finomságokat, nincs vele sok macera és sok mosatlan edény.
    Köszönöm!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!