Álom.Íz.Világ.

Csokis-karamellás zabpelyhes keksz

Egy időben gyakran készítettem zabpelyhes kekszet, azután ez valamiért alábbhagyott. Pedig igazán közkedvelt, kortól függetlenül. Gyerekeknek uzsonnára, felnőtteknek kávé mellé vagy – mint most is – osztálykirándulásra rágcsálnivalónak…

DSC_0850

 

Hozzávalók:

  • 15 dkg zabpehely
  • 20 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 20 dkg lágy vaj
  • 15 dkg (barna) nádcukor
  • 10 dkg aprított csokoládé
  • 6,5 dkg karamella (6 db)
  • 1 db citrom reszelt héja

 

DSC_0858

 

 

Elkészítés:

Egy tálban összekeverem a száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet, a zabpelyhet, a szódabikarbónát, az aprított csokoládét és karamellát. Egy másik tálban a lágy vajat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a tojásokat és a citromhéjat. Ha túl lágynak találom, akkor beteszem fél órára a hűtőbe. 

A sütőt 200 fokra melegítem. 

A kezemben kis golyókat formázok, egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom és egy vizes kanál segítségével lelapítom őket. 8 perc alatt világos barnára sütöm. Akkor sem kell nyolc percnél több, ha még egy picit lágy a keksz, mert hűlés után kellően megkeményedik. Ahogy kiveszem a sütőből, hagyom pár percet állni és csak utána emelem ki a kekszeket.

45-50 db lesz belőle.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Pink Dust says:

    Nagyon finomnak néz ki, ki fogom próbálni! Imádom a zabpehelykekszeket, most kísérleteztem ki én is pár receptet. 3 bevált, de abból csak kettőt tettem fel a blogra, mert a harmadiknál nem írtam fel a mennyiségeket. 🙂 Pinelem a képet a blogom Pinterest-jére, a bejegyzésedre fog linkelni.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!