Álom.Íz.Világ.

Vendégváró szendvicsek – Variációk avokádóra és tojásra

Avokádó és tojás, két csuda jó alapanyag, mert azon kívül, hogy egészséges, rendkívül változatosan felhasználható.

Ezek a szendvicsek – bár lehet, hogy megtévesztő – nem feltétlen vegáknak készültek, de ha olyan vendég érkezik hozzánk, aki nem eszik húst, annak tökéletes választás. Azok a húsevők pedig, akik megkóstolják ezeket a szendvicseket, tuti nem fogják hiányolni a szalámit, a felvágottat, a sonkát. Mi sem hiányoltuk, jóízűen megettük és legközelebb is ilyet fogunk készíteni felüdülésképpen. Csak úgy, vacsorára.

 

DSC_0713

 

Hozzávalók:

  • 1 db lollo bianco saláta
  • 5 db toszkán bagett (rombusz alakú, magvas)

Mielőtt bárki azt hinné, hogy a lollo bianco salátát nehéz beszerezni és biztosan drága, megnyugtatom, hogy a piacon 150 Ft/db áron vettem egy óriási fej salátát. Gyönyörűséges és finom!

A salátaleveleket megmosom és egy papírtörlőre teszem, hogy az felszívja a felesleges vizet (különben eláztatná a kenyeret). A rombusz alakú bagettet negyedelem, így háromszög alakú kenyérdarabokat kapok. Természetesen el lehet készíteni bármilyen más kenyérfajtával (bagettel, rozsos, magvas rúddal).

A feltéteket elkészítem és tetszőleges arányban ráteszem a háromszögekre.

DSC_0745

Avokádós tojáskrémhez (4 darabhoz):

  • 1 főtt tojás
  • 1/2 db avokádó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. extra szűz olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • snidling

Elkészítés:

Az avokádót meghámozom és a főtt tojással együtt villával összetöröm. Belereszelek egy gerezd fokhagymát, hozzáadok egy teáskanál olívaolajat, majd sózom, borsozom. A háromszög kenyérkére egy-egy megmosott salátalevél darabot teszek, majd ráhalmozom a krémet és megszórom a felaprított snidlinggel.

DSC_0779

Avokádós-tojásos-mozzarelláshoz (6-7 darabhoz):

  • 1 db főtt tojás
  • 1/2 db avokádó
  • 1 db mozzarella sajt
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

A hozzávalókat felszeletelem, majd a kenyérkékre sorakoztatom úgy, hogy a salátalevélre először a mozzarella kerül, majd az avokádó és a tojás. Frissen őrölt borssal fűszerezem.

DSC_0721

Snidlinges tojáskrém (8-10 darabhoz):

  • 4 db főtt tojás
  • 2 ek. tejföl
  • 2 ek. majonéz
  • 1 tk. mustár
  • só, bors
  • snidling 

Elkészítés:

A snidling kivételével egy tálba teszem a hozzávalókat és egy botmixer segítségével összepépesítem. A kenyérkékre először ismét a saláta kerül, majd egy habzsák segítségével a tojáskrém, végül a felaprított snidlinggel díszítem.

DSC_0744

DSC_0732

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!