Álom.Íz.Világ.

Pikáns csirkeszárnyleves

Régóta gondolkodom azon, mivel lehetne néha-néha helyettesíteni a vasárnapi húslevest. Ezért is készítek gyakran ragulevest, de most olyat szerettem volna, amelybe nem felkockázott “tiszta” húst teszek, hanem csontos husit, mondjuk csirkeszárnyat.

Azt tudtam, hogy mit szeretnék összehozni egymással. A csontos csirkehúst, a kurkumát, a zöldségeket, a tejszínt, a citromot és a galuskát. Nem bántam meg, hogy kipróbáltam valami újat. Rendkívül tartalmas, pikáns húsleves lett a végeredmény.

Úgy érzem nálunk nagy kedvenc lesz.

Próbáljátok ki Ti is!

DSC_0592

Hozzávalók:

  • 6 db csirkeszárny
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 2 ek. olaj
  • 2 tk. kurkuma
  • 4 szál sárgarépa
  • 4 szál petrezselyemgyökér
  • 1 db karalábé
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db zellergumó
  • só, bors
  • 2 dl tejszín
  • 1 db citrom

Galuskához:

  • 1 tojás
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • 4 evőkanál finomliszt
  • tej

 

DSC_0580

Elkészítés:

A kétféle hagymát megdinszteljük az olajon. Rátesszük a megmosott csirkeszárnyakat. Fehéredéig pirítjuk, majd rátesszük a felkockázott zöldségeket és jól átforgatjuk. Ha lepirultak a zöldségek is, rászórjuk a kurkumát, elkeverjük és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst ill. a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk és beletesszük a felaprított petrezselyemzöldet is. Közepes hőfokon főzzük, majd amikor megpuhult a húst, elkészítjük a galuska tésztát. A felvert tojást sózzuk, adunk hozzá egy kevés tejet, majd beletesszük a lisztet. Csomómentesre keverjük és annyi tejjel keverjük még el, hogy egy közepesen sűrű galuskatésztát kapjunk. Egy evőkanál segítségével apró galuskákat formázunk és a levesbe szaggatjuk. Ha feljöttek a leves tetejére, beleöntjük a tejszínt és pár percig forraljuk, majd elzárjuk.

Tálaláskor citromlével ízesítjük.

6-8 adag lesz belőle.

 

DSC_0594

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!