Álom.Íz.Világ.

Szezámmagos zöldbab baconbe tekerve

Nemrégiben egészben sütöttem kacsát. De amit most mutatni szeretnék, az a zöldbab, mint köret. Kétféleképpen.

Baconbe tekert zöldbab szezámmaggal

DSC_0277

Hozzávalók:

  • 45 dkg zöldbab
  • 2 ek. pirított szezámmag
  • 6 szelet bacon
  • só, bors
  • 1 ek. olívaolaj

Elkészítés:

 A fagyasztóból kivett zöldbabot leforrázom, lecsöpögtetem. A baconszeleteket 3 részre vágom, egy-egy darabra 4-5 zöldbabot teszek, majd feltekerem. Egy evőkanál olívaolajjal kikent jénaiba sorakoztatom őket, enyhén sózom, borsozom és megszórom pirított szezámmaggal. 200 fokos sütőben megsütöm.

DSC_0278

Hagymás zöldbab

Azokat a zöldbabokat, amelyekre nem jutott bacon, ráteszem egy evőkanál kacsazsírra (nálunk a sült kacsa alól került ki) és mellédobom a kacsa belsejéből kivett sült hagymát “szirmokra’ szedve. Jól átforgatom, sózom, borsozom.

DSC_0270

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!