Álom.Íz.Világ.

Spenótos galuska tejszínes gombával

Lehet, hogy most sokan kérdezitek, na jó, de hol a hús a galuska mellől? Higgyétek el, nem hiányzik. Laktató és ízletes anélkül is!

A spenót egyébként is megosztja az embereket, sokaknál mumus. Szerencsére a gyerekeim szeretik, a galuskát meg pláne. Így egy ideje rendszeresen készítek spenótos galuskát. A legutóbbi piaclátogatáskor beszereztem friss spenótot és gombát.

DSC_1071

Hozzávalók:

Galuskához:

  • 3 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg leveles spenót (a fagyasztott is jó)
  • 20 dkg rétesliszt
  • 25 dkg finomliszt
  • 2 ek. olaj
  • átforgatáshoz: 3 ek. olaj és 2-3 gerezd fokhagyma

Tejszínes gombához:

  • 4 db nagy fej gomba
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 púpos ek. liszt
  • 4 dl habtejszín
  • 1 ek. aprított petrezselyzöld
  • bors

Elkészítés:

A friss spenótot megmosom, vastagabb szárát eltávolítom és egy serpenyőben, kevés olajon átforgatom. Csak addig érje hő, amíg összeesik, így könnyebben tudjuk pürésíteni.

A galuskához felteszek vizet egy fazékban, megsózom és öntök bele egy picit olajat. A tésztához a tojásokat felverem, sózom, majd hozzáteszem a pürésített spenótot és a tejet. Belekerül a kétfajta liszt ill. a két evőkanál olaj. Ha túl sűrűnek érzem a tésztát, akkor teszek bele egy pici vizet.

Ha a víz felforrt, beleszaggatom a galuskát, párszor megkavarom. Akkor kész, ha forr és az összes feljött a tetejére. Leszűröm, hideg vízzel átöblítem, majd egy serpenyőben 3 evőkanál olajat melegítek és beleteszem az összezúzott fokhagymát. A galuskát átforgatom a fokhagymás olajon.

DSC_1067

A tejszínes gombához a vöröshagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem és ráteszem a vékonyan felcsíkozott gombát. Sózom, borsozom. Ha a gomba megpirult, meghintem a liszttel, jól átforgatom, majd felöntöm a tejszínnel. Aprított petrezselyemzöldet teszek rá és ha túl sűrűnek gondolom, akkor egy kevés vizet adok hozzá.

Melegen tálalom.

DSC_1065

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Igazán örülök, hogy elnyerte tetszését! Remélem többször is elkészíti majd. 🙂

  2. Konyha Virtuóz says:

    Köszönöm a receptet, ötletes és ízletes ez a spenótos galuska, biztos hogy még többször elkészítem!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!